понеділок, 09 вересня 2019 07:36

Баклажани консервують із перцем соломкою

Автор: maize.ru
  Баклажани по-корейськи заливають маринадом з оцту й олії. Мають гострий присмак. Добре пасують до картоплі
Баклажани по-корейськи заливають маринадом з оцту й олії. Мають гострий присмак. Добре пасують до картоплі

— Люблю баклажани за гострий присмак. Узимку розбавляє смак основних страв, — розповідає Наталія Мостова, 48 років, із Денишів Житомирської області. — Консервовані нагадують моркву по-корейськи, але виходять ситніші.

2 кг баклажанів ріже кубиками 2х2 см і варить у підсоленій воді 10 хв. Відкидає на друшляк. Тим часом нарізає 0,5 кг болгарського перцю соломкою і 200 г цибулі пів­кільцями. 0,5 кг моркви натирає на тертці для корейської моркви. Пропускає через прес головку часнику. Змішує всі овочі в каструлі.

— З цієї кількості продуктів виходить вісім півлітрових банок.

Для маринаду змішує 150 мл олії, 100 мл оцту, 2 ч. л. солі, 1 ч. л. чорного меленого перцю та 2 ст. л. цукру. Заливає сумішшю овочі та доводить до кипіння. Зменшує вогонь і тушкує 10 хв. Салат із баклажанів по-корейськи розкладає в банки і стерилізує ще 30 хв. Закатує кришками й укутує ковдрою.

— Гострішим виходить салат "Кобра". Продукти в ньому складаю шарами.

3 кг баклажанів нарізає кружальцями. Замочує їх у підсоленій воді на 1 год. Ріже довільними шматками 2 кг солодкого перцю та шість штук гострого.

— Я з гострого вибираю насіння, бо мені й так вистачає пекучості. Якщо салат здається пріснуватий, можете залишити насіння в стручках.

150 г часнику, 1,5 кг помідорів, перець і кріп перекручує на м'ясорубці. Всипає 1,5 ст. л. солі та перемішує. У каструлю наливає склянку олії та кладе шар баклажанів. Поливає овочевою сумішшю, далі — знову баклажани. На великому вогні доводить до кипіння. Зменшує вогонь і варить 20 хв. За 2 хв. до закінчення наливає 150 мл оцту і солить за смаком. Стерилізовані банки заповнює овочами і закатує.

— Ніжніший смак має "Гівеч", бо не містить гострого перцю. Це закуска, з якою мало мороки. Порізала баклажани великими шматками і прокипятила.

Нарізає кубиками 1 кг баклажанів і заливає водою на 20 хв. Подрібнює так само 0,5 кг солодкого перцю. Три цибулини ріже півкільцями. Обсмажує до золотистого кольору. Натирає дві морквини на крупній тертці й додає у сковороду. За 5 хв. перекладає овочі в миску. Промиває та відтискає баклажани. Смажить їх разом із перцем до напівготовності. Перемішує. Знімає шкірку з 1,2 кг помідорів, м'якоть перемелює. Додає до підготовлених продуктів. Кип'ятить і варить на повільному вогні 15 хв. Додає порізану петрушку і три зубчики часнику, пропущеного через прес. Доводить до кипіння. Солить і перчить за смаком. Тушкує овочі 20 хв. до м'якості. Розкладає по стерилізованих банках, закриває кришками.

Рулети з баклажанів начиняють куркою

— Готую з баклажанів "царські" рулети, — розповідає Наталія Мостова. — Родзинкою страви є горіхово-часникова заправка.

Нарізає плід уздовж тонкими смужками. Солить і залишає на 10 хв. Обсмажує на олії та викладає на серветку, щоб стік зайвий жир. Варить 500 г курячого філе одним шматком 20 хв. Охолоджує, ріже кубиками. Подрібнює у блендері 50 г волоських горіхів і змішує з пропущеним через прес трьома зубчиками часнику. Солить і перчить за смаком. Додає 2 ст. л. майонезу, щоб начинка трималася. Викладає на баклажани, згортає рулетами і сколює зубочистками. Залишає на 10 хв., щоб схопилися. Виймає зубочистку і підсмажує 10 хв. з усіх боків.

Зараз ви читаєте новину «Баклажани консервують із перцем соломкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі