Львів'янка Марія Кудовба на другий день Великодня готує для гостей кавово-яєчний алкогольний коктейль. Назвала його "Кавовий адвокат".
— У родині міцні напої ніхто не любить. Усі лікерчики солодкі п'ють. Особливо подобається італійський яєчний "Адвокат", — пояснює. — Щоб урізноманітнити, вигадую рецепти коктейлів.
У кавомолці меле 3 ст. л. зерен сорту арабіка. Засипає в турку, ставить на маленький вогонь. Заливає джерельною водою, додає ложку цукру. Має тричі закипіти. Відставляє, доки не з'являється темно-коричнева пінна шапочка. В гарячу каву кидає зірочку бодяну, охолоджує.
У склянку з товстими стінками додає 20 мл жирних вершків. По кінчику ножа ллє стільки ж яєчного лікеру "Адвокат", щоб шари не змішувалися. Останньою тоненькою цівкою вливає чверть склянки кави.
— Довго вчилася наливати, аби шари не змішувалися, — говорить Марія Кудовба. — Але виглядає ефектно. Перед питтям розмішую соломинкою. Коктейль дуже бадьорить, тому перед сном його не п'ють.
Коментарі