понеділок, 04 червня 2007 14:38

Японський зелений чай пахне рибою

Автор: фото: REUTERS/Aly Song
  Власниця чайної крамниці в Шанхаї чекає на відвідувачів. У Китаї чай вирощують у 18 провінціях та автономних районах. Зі свіжих листків одного куща китайці можуть приготувати понад 500 сортів, обробляючи по-різному один чайний листок
Власниця чайної крамниці в Шанхаї чекає на відвідувачів. У Китаї чай вирощують у 18 провінціях та автономних районах. Зі свіжих листків одного куща китайці можуть приготувати понад 500 сортів, обробляючи по-різному один чайний листок

26 сортів зеленого ароматизованого та 11 зеленого класичного чаю з Японії та Китаю продають у магазинах "Світ чаю". У фірмовій крамниці на вул. Саксаганського, 13/42 в Києві напій можна спробувати.

— Я заварю будь-який вибраний вами сорт. Склянка коштуватиме від 6 до 20 гривень, — каже продавець-консультант Інна Барис, 29 років. Вона подає чай у одноразових стаканчиках.

У магазині з"явилися нові ароматизовані зелені чаї. У "Клеопатрі зеленій" є шматочки ананаса, смородини, пелюстки мальви, чорнобривців та троянди. В "Іскри шампанського" додали червону волошку, листя суниці, шматочки полуниці. Такі напої коштують від 22 грн за 100 г.

— Ще одна новинка — чай "Сенча Галактікос" з ароматом пряженого молока, — розповідає Вікторія Регульська, 50 років, начальник відділу реклами та маркетингу "Світу чаю". — Молочна есенція надає напою запаху й присмаку.

100 г коштує 36 грн. Для однієї порції достатньо 4–6 г.

— Я сама люблю зелений чай. Воду не можна довго кип"ятити. Треба довести до 80 градусів, щоб тільки-тільки закипала, — веде далі Регульська. — Залили чай у заварник і зливайте окріп — промили листя. Потім заливайте ще раз і настоюйте 3–5 хвилин.

Зелений чай знавці радять пити свіжим, бо швидко втрачає корисні властивості. Коли перестоїть, ще й гірчить.

Японський класичний зелений чай "Сенча Калегава" можна заварювати до трьох разів. Він має специфічний запах риби. Коштує 30 грн за 100 г.

— Кущі чаю на узбережжі Японії удобрюють рибою, — зазначає Регульська. — До нашого магазину якось заходила японка. Понюхала і сказала, що це справжній японський чай.

Зараз ви читаєте новину «Японський зелений чай пахне рибою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі