пʼятниця, 11 листопада 2011 07:30

Ананасовий коктейль настоюють три години

— Це дорогий коктейль, тому я його роблю на свята,— розповідає киянка Інна Плаксійчук, 25 років.— Для нього треба пляшку білого сухого вина, свіжий ананас і шампанське.

У скляній посудині пересипає порізану на шматочки половину ананаса цукром. Заливає 400 г вина. Настоює 2 год.

— Якщо жарко, може прокиснути, а в холодильнику вино не натягує ананасом. Найкраще виносити на балкон. Потім виливаю решту вина з пляшки і додаю 50 грамів цукрового сиропу. Це на любителя. Якщо вино солодке, можна й не лити.

Напій стоїть іще годину. Перед подачею у нього вливають пляшку шампанського. Коктейль можна зробити швидше. У келихи розкладають по кілька дрібних кубиків ананаса, два шматочки льоду, 2 ст. ложки ананасового соку й 3 — білого солодкого вермуту. Доливають по ложці горілки. П'ють крізь соломинку.

Зараз ви читаєте новину «Ананасовий коктейль настоюють три години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі