середа, 02 липня 2008 17:52

Ананас розрізають у формі човника

Автор: фото: REUTERS/Stephanie McGehee
  У Кувейті під час виборчої кампанії влаштовують пишні бенкети. Поїсти фруктів, м’яса й овочів приходять натовпи виборців. Свинини й алкоголю на столах немає — це заборонено релігією
У Кувейті під час виборчої кампанії влаштовують пишні бенкети. Поїсти фруктів, м’яса й овочів приходять натовпи виборців. Свинини й алкоголю на столах немає — це заборонено релігією

Фрукти є окрасою будь-якого столу, вважає шеф-кухар столичного елітного ресторану виїзного обслуговування "Оріон Кейтерінг" Юрій Столяренко, 36 років.

— Що більше фруктів на тарелі, то гарнішим і цікавішим буде святковий стіл, — каже Столяренко.

Юрій радить компонувати фрукти за сезонами:

— Зараз краще подавати полуницю, вишні, черешні, абрикоси, персики, сливи. У центрі тарілки краще викласти крупні плоди, щоб вони яскраво виділялися. Краї слід обкласти дріб"язком: полуницею, черешнями. І прикрасити зеленою м"ятою.

Якщо до столу подають прибори, фрукти можна не різати. Для швидкого фуршетного — краще почистити та порізати на шматочки, гарно викласти на фруктову тарілку.

— Кетяг винограду розділити по дві-три виноградинки на гілочку, — пояснює Юрій. — Ананас краще розрізати на чотири частини й надрізати м"якоть. Має вийти човен із соковитими шматочками.

Аби нарізані яблука, груші й банани не темніли, їх збризкують лимонним соком. Вони не можуть довго стояти.

Шпажки краще покласти на тарілці з фруктами або поставити поряд у стаканчику.

Зараз ви читаєте новину «Ананас розрізають у формі човника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі