понеділок, 09 липня 2007 18:05

Яловичий жир робить пиріжки пухкими

72-річна Ганна Ковальчук із села Глинськ Здолбунівського району Рівненської області у дріжджове тісто додає лій. Випічка виходить пухкою й довго не черствіє.

— Півсклянки цукру збиваю з трьома яйцями, — розповідає господиня. — Беру 100 грамів дріжджів і добре розмішую з двома столовими ложками цукру. Усе виливаю у два літри теплого молока, додаю півпачки розм"яклого маргарину й замішую. Потім — півсклянки олії та дві столові ложки витопленого яловичого жиру. Тісто має бути м"яким.

За таким рецептом Ганна Ковальчук випікає пиріжки з капустою, квасолею, а також із солодкими начинками: сиром, вишнями, яблуками, сливами та сухофруктами. Щоб сік не витікав, перед тим як начинювати, ягоди посипають борошном.

Раніше Ганна Ковальчук куховарила на весіллях. Щороку мала принаймні 20 замовлень.

Зараз ви читаєте новину «Яловичий жир робить пиріжки пухкими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі