72-річна Ганна Ковальчук із села Глинськ Здолбунівського району Рівненської області у дріжджове тісто додає лій. Випічка виходить пухкою й довго не черствіє.
— Півсклянки цукру збиваю з трьома яйцями, — розповідає господиня. — Беру 100 грамів дріжджів і добре розмішую з двома столовими ложками цукру. Усе виливаю у два літри теплого молока, додаю півпачки розм"яклого маргарину й замішую. Потім — півсклянки олії та дві столові ложки витопленого яловичого жиру. Тісто має бути м"яким.
За таким рецептом Ганна Ковальчук випікає пиріжки з капустою, квасолею, а також із солодкими начинками: сиром, вишнями, яблуками, сливами та сухофруктами. Щоб сік не витікав, перед тим як начинювати, ягоди посипають борошном.
Раніше Ганна Ковальчук куховарила на весіллях. Щороку мала принаймні 20 замовлень.
Коментарі