середа, 04 квітня 2007 18:48

Яловичий язик чистять гарячим

Автор: фото: Віталій Грабар
  Продавець Краківського базару у Львові Ольга Губка продала яловичий язик Оксані Притко. Львів’янка готуватиме з нього заливне
Продавець Краківського базару у Львові Ольга Губка продала яловичий язик Оксані Притко. Львів’янка готуватиме з нього заливне

39-річна Ольга Губка працює продавцем у м"ясному павільйоні Краківського ринку у Львові.

Жінка торгує яловичими язиками та печінкою. Язики продає по 30–32 грн за кілограм, печінку — по 16–17 грн. Каже, перед Великоднем львів"яни закуповують язики на заливне та салати.

— А мене як навчила тітка двадцять років тому тушкувати язик із морквою та цибулею, то я досі нічого кращого не пробувала, — розповідає Ольга. — Перший раз язик відварюю у воді протягом години. Ані солити, ані перчити його не треба.

Доки гарячий, з нього треба зняти плівку.

— Як охолоне, то не дасте ради, — веде далі господиня. — Почищений варю ще дві години, вже солю та перчу. Перед тим як вимикати, кидаю цибулину й морквину кружальцями, так що виходить смачний наваристий бульйон. На ньому варю потім суп.

Доки язик вариться, Ольга на сковорідці тушкує півкілограма цибулі та 4–5 морквин, порізаних кружальцями.

— Даю багато олії, майже склянку, а як овочі стають м"якенькими, додаю 50 міліграм оцту, щоб кисле було, — каже жінка. — Потім у гусятницю викладаю шарами порізаний кружальцями язик та тушковані овочі. Обов"язково даю сушені трави, гарний смак виходить із тим"яном або оригано. Страву ставлю ще на півгодини у духовку.

За словами Ольги Губки, тушкований язик більше смакує холодним із червоним сухим вином.

Зараз ви читаєте новину «Яловичий язик чистять гарячим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі