Киянин Сергій Шамшур, 26 років, готує з горілки кавовий лікер. На приготування потрібно три доби. Для лікеру чоловік купує в магазині півлітрову пляшку горілки, 50-грамовий пакет меленої кави і один лимон.
— Заварюю міцну каву зі склянкою води та ставлю на день настоюватися, — ділиться рецептом Сергій. — Посуд щільно накриваю, аби у теплій квартирі з кави не випарувалася вода.
Настояну каву Шамшур обережно переливає у каструлю — осад не має потрапити у лікер. Додає склянку цукру і нагріває, доки розтануть кристалики. До теплої рідини виливає пляшку горілки та вичавлює сік з лимона.
— Можна пити одразу, але краще зачекати кілька днів, — веде далі чоловік. — Лікер має настоятися, тоді він стане ароматнішим і набуде приємного кавового смаку.
Осад, що може з"явитися у пляшці, Сергій виливає. Каже, що такий напій легко п"ється. Подобається його бабусі.
Коментарі