понеділок, 21 квітня 2008 15:59

Як приготувати вдома сир для дитини

Черкащанка 35-річна Оксана Гутник готує сир для 5-річного сина Костика. Базарний дитині здається закислим.

— Хто його знає, що набовтали в магазинному творожку чи сирковому десерті? — розмірковує жінка. — Роблю страву сама, бо й на базарі страшно брати.

У каструлю-нержавійку Оксана наливає півлітра молока. Кип"ятить 5 хв. Невеликий лимон миє й розрізає навпіл. Половину вичавлює в молоко, перемішує — рідина починає згортатися. Сирні згустки викладає в піалу.

— Сир довго не зберігається, тому його треба одразу з"їсти, — веде далі Гутник.

Оксана тре на тертці банан і змішує з сиром. Суміш викладає гіркою. Зверху вмощує розлущений горіх.

— Із бананом цей сир дитині смачніший, — каже жінка. — У страву можна додавати розпарені сухофрукти.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати вдома сир для дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі