пʼятниця, 25 квітня 2008 13:33

Як правильно приготувати паску

Як правильно приготувати паску
Паска - холодна страва. Вона робиться з сиру. Випікати її не треба. По суті це солодка сирна маса з родзинками, цукатами і горіхами, повідомляє АиФ.

Тому повітряна смачна страва вийде лише в тому випадку, якщо інгредієнти будуть найвищої якості. Купіть сільський зернистий сир. Щоб видалити з нього зайву вологу, на ніч покладіть на друшляк з марлею, підставте вниз тарілку і приберть в холодильник. Потім протріть сир через сито, щоб вийшла пишна однорідна маса. Тепер додайте жирну сметану, вершкове масло, родзинки без кісточок, подрібнені горішки, цукор або какао. Класична паска повинна бути у вигляді усіченої піраміди - символу Труни Господньої, тому для її приготування потрібна спеціальна дерев"яна або пластмасова пасочниця (вона іноді з"являється у продажу). Якщо не знайдете потрібну форму, скористайтеся будь-яким домашнім посудом - піалою, глибокою тарілкою і потім руками сформуйте пірамідку. Для того, щоб паска добре трималася, масу треба утрамбувати в посуді, покласти на ніч до холодильника.

Паска червона на кислому молоці
Вам знадобиться:
2 л топленого молока
2 л кислого молока
3 стакани сметани
1 яєчний жовток
1 стакан цукру
ванілін

Топлене молоко нагріваєм, вливаєм кисле молоко і сметану, заправляємо яєчним жовтком. Все це кип"ятимо, помішуючи, на слабкому вогні, поки не почне відділятися сироватка. Отриманий сир проціджуємо і протираємо через сито. У масу, що вийшла, всипаємо стакан цукру і ванілін. Все перемішуємо і викладаємо у форму. Паску можна прикрасити цукатами, свіжими ягодами, сухофруктами або тертим шоколадом.

Монастирська паска
Вам знадобиться:
10 яєць
4 стакани сметани
1,5 л сливок
цукор і сіль на смак
ванілін
цедра

Яйця, сметану і сливки добре змішуємо і ставимо на вогонь. Безперервно помішуючи, доводимо до кипіння. Як тільки сироватка почне відділятися, знімаємо з плити і перекладаємо масу в полотняний мішечок. Підвісьте його, щоб вся сироватка стікла, але не виливайте її. Вона може вам стане в нагоді для приготування тосту, солодкої каші, млинців. Відціджену масу перетираємо, додаємо цукор, сіль, ванілін і цедру. Після чого перекладаємо у форму.

Паска царська
Вам знадобиться:
1 кг сиру
вершкового масла
500 г цукру
6 яєчних жовтків
300 мл жирних сливок
родзинок
мигдаля
жменя цукатів
ванілін на смак

Вершкове масло розітріть з цукром дочиста. Потім поступово вбийте по одному яєчні жовтки і ванілін. Сир перетріть через сито або ретельно розімніть до однорідної маси, додайте підготовлені родзинки і горіхи. В останню чергу додайте збиті міксером сливки. Тепер перемішайте ще раз все разом, помістіть масу в дерев"яну форму або пасочницю, що заздалегідь вистлана вологою марлею. Зверху покладіть гніт і поставте в холодильник.

Шоколадна паска
Спосіб приготування:
1. Візьми якісний сир - жирний, сільський, зернистий - і протри його через сито.

2. Розм"якшене вершкове масло розітри з цукром, додай порошок-какао, густу жирну сметану і ще раз все гарненько перемішай. Це можна робити віночком або міксером.

3. З"єднай просіяний сир з готовою масою і все ретельно перемішай, щоб вийшла однорідна суміш - легка, повітря, без грудочок і крупинок цукру.

4. Візьми піалу і поклади в неї целофан (він допоможе тобі легко позбавитися від форми). Вивали масу для паски в блюдце, утрамбуй її, закрий зверху плівкою і на дві години помісти до холодильника.

5. Дістань блюдце з холодильника, прибери плівку, переверни паску на тарілку і зніми піалу разом з целофаном. Готову паску посип тертим шоколадом.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно приготувати паску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі