понеділок, 06 липня 2020 07:01

Абрикосова настоянка пахне глінтвейном

— Одразу роблю по кілька закладів абрикосової настоянки. Трохи пахне глінтвейном, бо додаю корицю з гвоздикою. Щоб напій мав мигдальний присмак, кісточки абрикосів розбиваю молотком, — розповідає Тетяна Жуліна, 54 роки, із селища Брусилів Житомирської області.

— Мию кілограм абрикосів, розрізаю на половинки. Виймаю із кісток ядра і товчу їх у ступі. З абрикосами складаю у банку. Додаю пів чайної ложки меленої кориці, два бутони гвоздики й склянку цукру. Заливаю 500 мілілітрів горілки і ставлю у тепле темне місце на місяць. Напій ціджу через марлю кілька разів, щоб був прозорий. Розливаю по пляшках і ставлю на два тижні "доходити" в холодильник чи погріб.

Зараз ви читаєте новину «Абрикосова настоянка пахне глінтвейном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі