— Одразу роблю по кілька закладів абрикосової настоянки. Трохи пахне глінтвейном, бо додаю корицю з гвоздикою. Щоб напій мав мигдальний присмак, кісточки абрикосів розбиваю молотком, — розповідає Тетяна Жуліна, 54 роки, із селища Брусилів Житомирської області.
— Мию кілограм абрикосів, розрізаю на половинки. Виймаю із кісток ядра і товчу їх у ступі. З абрикосами складаю у банку. Додаю пів чайної ложки меленої кориці, два бутони гвоздики й склянку цукру. Заливаю 500 мілілітрів горілки і ставлю у тепле темне місце на місяць. Напій ціджу через марлю кілька разів, щоб був прозорий. Розливаю по пляшках і ставлю на два тижні "доходити" в холодильник чи погріб.
×
Коментарі