понеділок, 26 серпня 2019 05:50

Яблучна медовуха дозріває три тижні

— Медовуху називаю рідким медом. Готую її, як збирається за столом уся родина. Добре лягає на душу і молодому, і старому, — розповідає тернополянин Федір Трохимчук, 58 років, — Люб­лю з кислинкою, а не пряну. Тому замість спецій додаю яблучний сік.

Змішує 1,5 л меду з 4,5 л теплої води. Варить на середньому вогні до закипання. Тоді його зменшує й варить, доки піна не зникне. Весь цей час її знімає. Охолоджує до 30 градусів і змішує з 1,5 л яблучного соку. Перемішує та відміряє склянку. В ній розводить 1 ч. л. сухих дріжджів. Залишає на 20 хв. Тим часом переливає медову суміш у стерилізовані банки для бродіння. Змішує дріжджі з розчином та залишає медовуху бродити при кімнатній температурі. Для цього на банку надягає гумову рукавицю. Через місяць фільтрує крізь кілька шарів марлі.

— Розливаю мед і закриваю кришкою. Ставлю в темне місце при кімнатній температурі на три тижні насичуватися газами.

Зараз ви читаєте новину «Яблучна медовуха дозріває три тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі