Зрази готують із картоплі в мундирах

Автор: ФОТО НАДАЛА ОКСАНА ІГНАТИШИНА
  Зрази обсмажують до золотистої скоринки. Подають гарячими з іспанським соусом із кропу і часнику
Зрази обсмажують до золотистої скоринки. Подають гарячими з іспанським соусом із кропу і часнику

Начиняють печінкою й почеревиною

— Зрази навчила готувати свекруха. Робила їх не з пюре, а з перекрученої картоплі в мундирі, — розповідає Оксана Ігнатишина з Бердичева Житомирської області. — Для начинки брала відварене свиняче серце.

Кілограм відвареної картоплі в мундирах пропускаю через м'ясорубку. Всипаю три столові ложки борошна, дрібку солі, перцю й замішую еластичне тісто.

Для начинки обсмажую крупно порізані цибулину та морквину. Додаю по 200 грамів яловичої печінки й почеревини, дрібними шматками. Готую пів години. Вливаю 100 мілілітрів молока, тушкую ще 10 хвилин. Солю й перчу. Охолоджену начинку пропускаю через м'ясорубку. Ліплю зрази. Об­смажую до золотистої скоринки. Виходять ніжні й соковиті. Смакують з іспанським соусом із кропу. Для нього 200 грамів зелені, п'ять зубців часнику, 80 грамів олії, столову ложку лимонного соку, чайну ложку солі перебиваю блендером. Готовий соус зберігаю в простерилізованій банці в холодильнику.

Не менш смачна й ситна страва з картоплі — печеня в горщиках.

Для трьох порцій обсмажую 20 хвилин 200 грамів курячого фаршу та 100 грамів подрібнених печериць. Три картоплини середнього розміру мию, але не чищу. Вирізую середину й фарширую м'ясом із грибами.

Обсмажую подрібнені цибулину й морквину. Три курячі гомілки мариную в дрібці солі, перцю та спеціях для птиці. У кожен горщик викладаю шарами овочі, по столовій ложці відвареної квасолі й будь-яких маринованих грибів, фаршировану картоплину та курячу гомілку. Додаю лавровий лист. Посипаю дрібкою приправи для курки. Вливаю чотири столові ложки води. Запікаю при 180 градусах годину. За 5 хвилин до готовності змащую страву столовою ложкою сметани, посипаю 50 грамами тертого сиру. Печеню подаю гарячою.

Коли гості на порозі, без оригінального салату не обійтися. "Ситий кум" ніколи не підводив. Стає окрасою будь-якого застілля.

До пів кілограма вареного курячого філе, нарізаного кубиками, додаю по 100 грамів обсмажених печериць і грубо натертого твердого сиру, подрібнений пучок кінзи. Заправляю трьома столовими ложками майонезу чи сметани, солю й перчу. Прикрашаю п'ятьма обсмаженими волоськими горіхами.

Зараз ви читаєте новину «Зрази готують із картоплі в мундирах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі