У тісто для паски додають цедру

Автор: Василина Кузнецова
 

Замішують на жовтках

— Для мене паска бабусі — найсмачніша. Вона перейняла рецепт від мами, а та з попередніх поколінь, — розповідає телеведуча 46-річна Ольга Грицик. — Найбільше люблю їсти паску з маслом і гарячою кавою.

— Для опари змішую чотири склянки теплого молока, 100 грамів живих дріжджів і сім склянок просіяного борошна. Чекаю годину, доки дріжджі активізуються. Збиваю 14 жовтків з двома склянками цукру. Всипаю сім склянок борошна, чайну ложку солі, цедру лимона, дві столові ложки сметани, яйце, 250 грамів масла, цукати чи родзинки за смаком. Вимішую тісто, доки не почне відставати від рук. Накриваю рушником і залишаю підходити. Паперову форму заповнюю на третину. Як тісто збільшиться вдвічі, випікаю за температури 180 градусів 45 хвилин. Час залежить від розміру випічки.

— Ця паска не містить яєць, масла чи інших продуктів тваринного походження. Підійде для пісного меню і людям із непереносимістю лактози та яєць, — каже 32-річна Дарина Бакай зі Львова.

— По 50 грамів родзинок і кураги заливаю окропом. Розчавлюю банан виделкою. Додаю 50 мілілітрів соку апельсина й цедру з нього, 210 мілілітрів води, 30 мілілітрів олії та 100 грамів цукру.

Змішую 250 грамів просіяного борошна, 10 грамів розпушувача та 2 грами солі, просіюю в іншу ємність. З'єдную з рідкою сумішшю. Сухофрукти відтискаю від води, додаю до решти. Замішую тісто й наполовину наповнюю форми. Виходить дві паски по 300 та 450 грамів. Випікаю 50–60 хвилин.

Як охолонуть, посипаю пудрою чи змащую глазур'ю. Змішую 50 грамів цукрової пудри та 10–15 мілілітрів апельсинового або лимонного соку. Важливо стежити за густиною. Рідка глазур стече з прикрасами.

Зараз ви читаєте новину «У тісто для паски додають цедру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі