У сирний десерт кладуть цілу полуницю

— Доки триває сезон полуниці, пропоную насолоджуватися сирним десертом. Часу на приготування багато не забере, навіть духовку не доведеться вмикати, — каже 46-річна Надія Шмотолоха з міста Городок Львівської області.

— 250 грамів пісочного печива перемелюю в крихту у блендері. Вливаю 80 грамів розтопленого масла. Перемішую. Масу розподіляю по дну форми, застеленої пергаментом. Ставлю в холодильник.

У 20 грамів желатину вливаю 90 мілілітрів води. Залишаю на 10 хвилин для набухання.

Автор: ФОТО НАДАЛА НАДІЯ ШМОТОЛОХА
  Сирний десерт покривають шоколадною помадкою. Прикрашають полуницею і м’ятою
Сирний десерт покривають шоколадною помадкою. Прикрашають полуницею і м’ятою

700 грамів домашнього сиру збиваю блендером. Додаю 150 грамів цукрової пудри та 15 грамів ванільного цукру. Вливаю 150 мілілітрів вершків 20-відсоткової жирності. Розмішую.

Желатин ставлю на парову баню для повного розчинення. Через ситечко додаю в сиркову масу.

Половину суміші вливаю у форму й розкладаю 350 грамів цілої полуниці. Далі — маса, що залишилася. Ставлю в холодильник на 3 години до повного застигання.

Виймаю десерт з форми й заливаю шоколадною помадкою. Для цього на паровій бані розігріваю 100 мілілітрів вершків 20-відсоткової жирності та 50 грамів темного шоколаду. Перемішую до утворення однорідної маси та покриваю десерт.

— Таке варення з полуниці — ідеальний варіант. Без тонни цукру, максимум кольору та смаку, чудова густина й мінімум часу при термообробці. Й головний плюс — користь і натуральність, — говорить 36-річна Леся Фанда з Івано-Франківська.

Пісочне печиво перебиваю у крихту

— Кілограм ягід перебиваю блендером і ставлю на вогонь. Додаю 10–15 грамів пектину і 300 грамів цукру. Помішую, щоб не взялося грудкою. Проварюю 2–3 хвилини. Додаю 5–10 грамів лимонної кислоти для активації пектину. Кипляче варення розливаю у стерильні банки. Закатую. Можна готувати й цілі ягоди, але тоді спершу трохи проварити без пектину й цукру.

Зараз ви читаєте новину «У сирний десерт кладуть цілу полуницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі