У сирки додають кокосову стружку

Автор: ФОТО НАДАЛА ОКСАНА СМОЛА
  Сирки покривають шоколадною глазур'ю. Десерт кілька годин тримають у морозилці, тоді дають відтанути у холодильнику
Сирки покривають шоколадною глазур'ю. Десерт кілька годин тримають у морозилці, тоді дають відтанути у холодильнику

— Сини не хочуть їсти кисломолочний сир, то вирішила зробити сирки. Рецепт взяла з інтернету, але трохи удосконалила. Додала кокосову стружку, — каже киянка 37-річна Оксана Смола.

— Збиваю міксером до ­однорідності 1,4 кілограма кисломолочного сиру, 150 грамів згущеного молока, дві столові ложки кокосової стружки. Сир годиться будь-якої жирності. Якщо в ньому є крупинки, треба перетерти через сито. Сиркову масу викладаю у кондитерський мішок, так легше наповнювати форми.

150 грамів темного шоколаду розтоплюю на водяній бані. Можна у мікрохвильовці короткими нагріваннями. Секунд по 10–15 погріти, перемішати і знову на стільки ж часу поставити. До маси вливаю 30 грамів соняшникової чи кукурудзяної рафінованої олії та перемішую. Можна ще додати підсмажені подрібнені горіхи. Наливаю глазур ложкою у силіконові форми й щіточкою розмазую по стінках. Ставлю в морозилку на кілька хвилин і знову промазую. Повторно охолоджую. Коли загусне, до половини викладаю сиркову масу. Чайною ложкою роблю заглиблення і начиняю горіховою пастою. Потім майже доверху заповнюю сирковою масою й покриваю шоколадною глазур'ю. Ставлю в морозилку на кілька годин, даю відтанути в холодильнику.

Сирки також можна зробити спершу без шоколадної помадки. Заморозити, а тоді вмочити в глазур. Від холоду вона загусне миттєво.

Десерт можна начиняти ягодами чи карамеллю. Для останньої 100 грамів цукру розтоплюю на сухій сковороді чи в каструлі з товстим дном. Вливаю 110 мілілітрів гарячих вершків. Перемішую, доки не розтануть усі кристалики. Карамель охолоджую, накладаю в кондитерський мішок і начиняю сирки. Десерт у морозилці зберігається кілька тижнів.

Зараз ви читаєте новину «У сирки додають кокосову стружку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі