Свинину по-тайськи обсмажують із цукром

Автор: ФОТО НАДАВ ВАЛЕРІЙ ПОНОМАР
  Свинину по-тайськи готують з лопатки. М’ясо нарізують шматками завширшки в сантиметр і завдовжки — вісім-десять. У страву додають болгарський перець, часник та імбир. Заправляють соєвим соусом
Свинину по-тайськи готують з лопатки. М’ясо нарізують шматками завширшки в сантиметр і завдовжки — вісім-десять. У страву додають болгарський перець, часник та імбир. Заправляють соєвим соусом

Посипають зеленою цибулею

— Обожнюю експериментувати на кухні. Свинина по-тайськи — не виняток, — каже 34-річний Валерій ПОНОМАР з Одеси. — М'ясо виходить ніжним і соковитим. Пікантності додає соєвий соус.

400 грамів свинячої лопатки нарізую впоперек волокон шматками завширшки в сантиметр і завдовжки — 8–10. На розігріту сковороду вливаю столову ложку оливкової олії і всипаю півтори столової ложки цукру. Готую, доки кристали не розчиняться. Кладу свинину та смажу на великому вогні 10–15 хвилин. Зменшую, накриваю кришкою й готую 20–25 хвилин. Знімаю кришку, збільшую вогонь і додаю три зубці подрібненого часнику та 30 грамів імбиру. Перемішую і обсмажую 2 хвилини. Вкидаю нарізану півкільцями цибулину, чайну ложку приправи до м'яса, дрібку перцю, дві-три столові ложки соєвого соусу. За хвилину — нарізаний смужками болгарський перець і шматок чилі за бажанням. Перемішую та обсмажую 3 хвилини. Перед подачею додаю кілька стебел подрібненої зеленої цибулі.

Коли хочеться телятини — тушкую її у вині.

Розрізую на шматки кілограм каре. Солю і перчу. Обсмажую на столовій ложці олії до золотистої скоринки з усіх боків. Додаю чотири зубці розчавленого часнику, дрібно нарізаний чилі й імбир за бажанням. Вливаю келих білого сухого вина й накриваю кришкою. Тушкую годину 20 хвилин. Збільшую вогонь. Обсмажую, доки не випарується волога. М'ясо ніжне та соковите, тане в роті.

Якщо багато часу на приготування не маю — тушкую курячі серця із грибами. Така страва розлітається за лічені хвилини.

400 грамів курячих сердець розрізую начетверо. Додаю три зуб­ці часнику, розчавлених ножем, й ­обсмажую на столовій ложці олії на середньому вогні 10 хвилин. Прибираю часник. Розрізую 400 грамів очищених печериць начетверо. Солю і перчу. Поєдную із серцями та тушкую до випаровування вологи — 10–15 хвилин. Вливаю 300 мілілітрів вершків 33-відсоткової жирності та готую до загустіння. Страву прикрашаю зеленню.

Як більше полюбляєте курячі крильця — раджу запекти в медовому маринаді.

Кілограм крил розрізую по суглобу. Для маринаду змішую по три столові ложки соєвого соусу й меду, столову ложку соусу барбекю та дрібку перцю й солі. Сумішшю натираю крила та настоюю 20 хвилин. Викладаю на решітку й ставлю в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Підкладаю деко, щоб туди стікав жир. Кожні 10 хвилин змащую крила залишками маринаду. Чудово смакують з овочевим салатом чи улюбленим гарніром.

Зараз ви читаєте новину «Свинину по-тайськи обсмажують із цукром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі