Овочі гриль подають із сирними кульками

Автор: ФОТО НАДАЛА ВІКТОРІЯ ІСАЄНКО
  Салат із запечених овочів заправляють оливковою олією та оцтом. Притрушують зеленню
Салат із запечених овочів заправляють оливковою олією та оцтом. Притрушують зеленню

— Якщо вибираюся з рідними на природу — готую салат із запеченими овочами та сирними кульками, — розповідає 41-річна Вікторія Ісаєнко зі Львова.

— По чотири баклажани й болгарських перці запікаю на мангалі. Якщо готую вдома — тримаю в духовці 30 хвилин за температури 250 градусів.

Охолоджені овочі очищую й нарізую смужками. Чотири томати обливаю кип'ятком, знімаю шкірку й подрібнюю. 150 грамів домашнього сиру розминаю виделкою. Додаю дрібку солі, перцю, прованських трав і дві столові ложки жирної сметани. Роблю кульки завбільшки з 5 копійок. Їх можна обваляти в кропі. Овочі викладаю на подрібнений пучок салату. Солю і перчу. Прикрашаю сирними кульками, поливаю столовою ложкою оливкової олії та чайною ложкою оцту.

У сезон пікніків особливо популярні швидкі намазки на хліб. Ними можна начиняти яйця чи млинці.

Три відварені яйця та дві пачки вершкового плавленого сиру натираю на дрібній тертці. Вичавлюю два зубці часнику та додаю дві столові ложки майонезу. Його можна замінити жирною сметаною. Солю, перчу й перемішую.

Одна з найулюбленіших намазок — з тунцем. Обливаю кип'ятком 100 грамів помідорів й знімаю шкірку. У блендері збиваю їх і 150 грамів консерви тунця, двоє варених яєць, 10 мілілітрів оливкової олії, п'ять гілок кропу, дрібку солі та перцю. Ця намазка відмінно смакує з тостами.

Можна зробити з майонезом. Змішую його дві столові ложки, чотири відварених натертих яйця, 185 грамів подрібненої консерви тунця.

Найпростіший варіант рибної закуски готується з масла й оселедця. 230 грамів його перемелюю на дрібній насадці в м'ясорубці, щоб не відчувалися кістки. Змішую з такою ж кількістю масла кімнатної температури. Якщо в оселедці є ікра, кладу її теж. Якщо немає, то додаю три столові ложки ікри тріски.

Зараз ви читаєте новину «Овочі гриль подають із сирними кульками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі