Окрошка на кефірі рятує від похмілля

— Через спеку не маю апетиту. Їм із задоволенням тільки окрошку, бо холодна. Улюблений рецепт — на квасі, — розповідає 35-річний Олег Дубинович із Миколаєва.

— Нарізую кубиком варені три картоплини, двоє яєць, 240 грамів яловичого філе, 80 грамів язика й два огірки. Подрібнюю пучок зеленої цибулі та кропу. Змішую з яйцями, половиною чайної ложки солі, дрібкою цукру й перцю, двома столовими ложками негострої гірчиці. Викладаю в глибоку каструлю інгредієнти. Додаю столову ложку сметани та перемішую. Заливаю 720 мілілітрів квасу й настоюю годину. Готову страву присипаю зеленню. У кожні тарілку кладу кілька кубиків льоду.

Також роблю окрошку на мінеральній воді.

Нарізую кубиками відварені дві картоплини, морквину та 500 грамів курячого філе. Подрібнюю пучок зеленої цибулі й огірок. Змішую два відварені курячі жовтки і 50 грамів гірчиці, вливаю літр мінеральної води. Солю й перчу. ­Настоюю окрош­ку в холодильнику годину. Страву прикрашаю зеленню.

Не забуваю й про рецепт на кефірі. Така окрошка — чудові ліки від похмілля.

Нарізую кубиками 400 грамів вареної яловичини, двоє яєць, три картоплини, морквину та огірок. Подрібнюю пучок молодої цибулі. Змішую по 600 грамів кефіру й кип'яченої холодної води. Солю і перчу. Розкладаю овочі та м'ясо по тарілках і заливаю кефіром.

Зараз ви читаєте новину «Окрошка на кефірі рятує від похмілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі