вівторок, 24 лютого 2015 12:50

Вінницька дизайнерка на сукнях малює українських письменників
11

Фото: Валентина МУРАХОВСЬКА

Вінницька дизайнер Світлана Теренчук створила колекцію одягу з українськими письменниками. Так закликає читачів перечитувати українську класику. Про це вона розповіла кореспонденту Gazeta.ua у власній майстерні.

" Усе почалося з мене. Я з подружкою створила сукню із Лесею Українкою і перед Новорічними святами вирішили влаштувати фотосесію в тих сукнях, з віночками у бібліотеці. Пізніше виклала цю фотосесію в інтернет. Люди, які зі мною товаришують почали звертатися, щоб і їм створити щось подібне"

Портрет на одязі коштує від 400 гривень. Найчастіше входить у вартість пошиття виробу.

"Малювати можу на будь-якій тканині. Від пальто до легких суконь. Фарба не стирається, навіть якщо прати в машинці- автомат. Проте я клієнтам рекомендую прати вручну"

Найчастіше замовляють на одяг портети Шевченка і Лесі Українки. Однаково одяг замовляють і чоловіки і жінки.

"В школі дуже любила малювати. Навіть на уроках літератури, доки всі читали твори я малювала. Тепер ця майстерність згодилася. Шукаю цікаві портрети письменників. Останню Лесю Українку малюю з 200- гривневої купюри. Іноді доводиться перелистати чимало книг, щоб знайти підходящий портрет"

Каже завдяки захопленню дизайнерка почала перечитувати українську класику.

"Найбільше зараз подобається творчість Григорія Основяненка. Перечитую Шевченка, Лесю Українку. Зараз зовсім по- іншому переосмислюються ці твори. Вони є патріотами. Не всі твори і не завжди можна читати. Помітила, що творчість Шевченка не бажано читати на ніч, він важкий. Цікаво коли з друзями читаємо один трвір а потім обговорюємо, дискутуємо"

Найчастіше портрети з'являються на светрах, але є й портрет намальований на спідниці.

"В сукні з українськими портретами одягла гурт ТІК, боксера В'ячеслава Узєлкова та артистку Катерину Бужинську. В такому одязі вони підкреслюють, що є патріотами, пропагують все українське. Портрет із Пантелейомоном Кулішем носить і мій син. Йому подобаються козаки і гетьмани."

Згодом дизайнерка створить колекцію з краєвидами Вінниці.

Зараз ви читаєте новину «Вінницька дизайнерка на сукнях малює українських письменників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі