четвер, 05 квітня 2018 13:30

Відомий дизайнер проведе майстер-клас зі створення ретрокапелюшків

Відомий дизайнер проведе майстер-клас зі створення ретрокапелюшків

11 квітня об 19:00 у Палаці Культури "Енергетик", що в м.Українка на вул. Дніпровський проспект,15, дизайнер Світлана Савельєва проведе майстер-клас "Капелюшки рулять".

Захід проведуть у рамках ІІІ Міжнародного автомобільного фестивалю "Ретрофест". Він відбудеться у червні у Кам'янці-Подільському.

На майстер-класі офіційний стиліст фестивалю допоможе створити власний ексклюзивний аксесуар — капелюшок-вуалетку. Це — коротка вуаль, яку прикріплюють до обідка або шпильки. У 20-30-х роках минулого століття за допомогою цього аксесуару панянки приховували своє обличчя. У повоєнні роки коротка вуаль стала декоративним елементом. Зараз такі вуалетки гармонійно доповнюють вечірній образ жінок.

"Ще сто років тому чоловіки і жінки не могли з'явитися на вулиці без капелюха. У першій половині 20 століття мода на головні убори змінювалася дуже часто. Цей аксесуар пережив безліч перевтілень. Останні зміни відбулися на початку 20 століття – епоху зародження великих модних будинків і технічного прогресу. Зараз носити капелюх – це знову стильно. Великою популярністю користуються моделі в вінтажному стилі", - кажуть організатори заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 причин відвідати Міжнародний автомобільний "Ретрофест" у Кам'янець-Подільському

Охочим взяти участь у майстер-класі потрібно взяти із собою фатин або органзу улюбленого кольору, обідок для волосся, ножиці, голки, клей, леску. Також для декору згодяться ґудзики, бусини, пір'їни, стрічки.

Доїхати з Києва до Українки можна від станції метро Видубичі маршруткою №313. Вартість проїзду 20 грн.

Торік на "Ретрофесті" українські дизайнери влаштували покази ретроодягу. Анніс Захарова презентувала колекцію одягу минулого століття. А Світлана Савельєва показала еволюцію купальників з 1910-го до 1990-х. Цьогорічний ІІІ Міжнародний автомобільний фестиваль триватиме з 8 по 10 червня.

Зараз ви читаєте новину «Відомий дизайнер проведе майстер-клас зі створення ретрокапелюшків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі