пʼятниця, 23 липня 2021 09:01

Убивця Джанні Версаче вкоротив собі віку

Убивця Джанні Версаче вкоротив собі віку
У 1978 році модельєр заснував марку Gianni Versace, під якою на сьогодні випускаються елітний одяг, аксесуари, косметика, парфумерія, посуд, автомобілі, телефони та меблі. Фото: splashnews

23 липня 1977 року тіло серійного вбивці Ендрю Кьюненена знайшли у його плавучому будинку в Маямі у США. Скоїв самогубство.

За 8 днів до цього застрелив італійського модельєра 51-річного Джанні Версаче на сходах власного маєтку і без вагомої причини. Після злочину переховувався.
Журналісти підозрювали у вбивстві італійську мафію. Деякі газети звинувачували у злочині сім'ю Версаче. Через кілька днів його вбивця, оточений кільцем поліціянтів, вчинив самогубство. За деякими свідченнями, на вбивці була спідня білизна від фірми Версаче.

"Я не впевнений в тому, що ми коли-небудь дізнаємося відповіді", - сказав начальник поліції Маямі Річард Борреро незабаром після вбивства.

У 1978 році модельєр заснував марку Gianni Versace, під якою на сьогодні випускаються елітний одяг, аксесуари, косметика, парфумерія, посуд, автомобілі, телефони та меблі. Після смерті її перейменували у Versace.

Версаче намагався поєднувати у своїх колекціях аристократизм і бунтарство, тому кожна кардинально відрізнялася від попередньої. В одязі були мотиви то панк-культури, то стилю бароко, то садомазохістських нарядів з секс-шопів, то попарту та творчості Енді Воргола, то гей-клубів.

Його одяг був яскравий, сексуальний та зухвалий і одразу перетворював людину в зірку.

Він ввів у моду поєднання чорної шкіри та золотої фурнітури, суміщення вечірніх суконь та спідньої білизни, яскраві принти на сорочках, шкіряні штани на чоловіках, високі підбори та багато іншого. Версаче вперше вивів на подіум чоловіка без краватки та чоловіка в джинсах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вбивці маври" садистськи гвалтували перед тим, як вбивати жертв

Модельєр мав гомосексуальну орієнтацію і не приховував цього. 11 років прожив із стилістом Антоніо д'Аміко. У своїх квартирах та віллах любив проводити час в компанії друзів — Елтона Джона, Мадонни, Джорджа Майкла.

За 25 років дизайнерської кар'єри Джанні Версаче провів понад 60 вистав, ретельно відрепетируваних і продуманих до дрібниць. 24 червня 1997 під Флоренції відбувся найгучніший показ "Бароко бельканто" у співпраці з композитором Морісом Бежаром.

Зараз ви читаєте новину «Убивця Джанні Версаче вкоротив собі віку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі