субота, 23 травня 2020 01:35

Типаж зовнішності: як знайти свій стиль раз і назавжди
6

  Актриси Кейт Бланшетт і Кейт Вінслет належать до різних типажів зовнішності. Фото: gettyimages
Актриси Кейт Бланшетт і Кейт Вінслет належать до різних типажів зовнішності. Фото: gettyimages

Для того, щоб підбирати правильні образи і завжди добре виглядати, важливо знати лише одне – ваш типаж зовнішності. Вивчивши власний типаж, ви з легкістю зможете сформувати гардероб і підібрати аксесуари, які підкреслять ваші достоїнства.

У 1980-х роках стиліст Девід Кіббі представив публіці нову ідею типування зовнішності. Її базою стало визначення стилю одягу, зачіски і колірної гами в залежності від приналежності жінки до того чи іншого типажу. Кіббі запропонував два – жінка Інь і жінка Янь, пише marieclaire.ru.

Класифікація Кіббі: типажі і підтипи

Проаналізувавши зовнішні дані багатьох жінок, стиліст встановив цікаву закономірність – більшість з них схожі: плавні риси обличчя, пухкі губи, великі очі, округлі плечі, м'які лінії тіла – це жінки Інь. Вилиці, точені контури тіла, геометричні форми – жінки Янь.

Кіббі вивів 5 основних типажів, які доповнюють 13 підтипів (сполучень, коли один доповнює інший психотип, не замінюючи його), і винайшов для них ключ до ідеального стилю.

5 базових типажів:

dramatic — чистий Янь;

romantic — чистий Інь;

classic — повне гармонійне поєднання Інь та Янь;

natural — взаємовигідний союз з помітними Інь і Янь характеристиками;

gamine — зіткнення Інь та Янь із збереженням контрастів.

Принципи визначення свого типажу

Девід Кіббі ввів у моду поняття типування за зовнішністю. Для того щоб розібратися з особливостями своєї зовнішності, важливо визначити, які риси в ній найяскравіші. Як правило, до них відносяться: зріст, обличчя та фігура.

Romantic – дівчина середнього зросту, 170 см і нижче.
  Британська актриса Кейт Вінслет. Фото: gettyimages
Британська актриса Кейт Вінслет. Фото: gettyimages

У неї округле, виразне, трохи повненьке обличчя з помітними щічками. Лицьові кістки акуратні і маленькі, при цьому ніс, вилиці і підборіддя широкі і пухкі. Очі великі, мигдалеподібні або напівприкриті.

Фігура – класичний "пісочний годинник". Груди і стегна округлих форм, талія тонка, руки і ноги м'які і повненькі з невеликими широкими долонями і ступнями. Лінія плечей м'яка, похила.

Таким дівчатам експерти рекомендують романтичні і в класичному розумінні жіночні вбрання з акцентом на талії і без геометрії, а також м'яку пастельну гаму. Від різкості і активних кольорів варто відмовитися і в макіяжі.

Зоряні представниці: Елізабет Тейлор, Мерилін Монро, Кейт Уінслет, Дрю Беррімор.

Natural - жінки зростом 160 см і вище.

  Американська актриса Дженніфер Еністон. Фото: gettyimages
Американська актриса Дженніфер Еністон. Фото: gettyimages

У них широке обличчя з кутастими вилицями і підборіддям. Щоки переважно запалі, очі мигдалеподібної або круглої форми, невеликі або середнього розміру. Губи тонкі і прямі.

Фігура - "квадрат", з широкими плечима, округлості відсутні. Груди, талія і стегна знаходяться приблизно на одній лінії.

Назва цього типажу говорить сама за себе - можна сміливо обирати casual-стиль, розслаблені поєднання, денім і трикотаж, спокійну "земну" палітру, помірно вільні силуети. Те саме стосується макіяжу і укладки: неяскраві відтінки і легка недбалість будуть максимально доречні.

Зоряні представниці: Дженніфер Еністон, Дженніфер Моррісон, Кейт Міддлтон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали одяг, який не виходить з моди уже півстоліття

Dramatic – дівчата з ростом від середнього до високого, від 165 см.

  Австралійська актриса Кейт Бланшетт. Фото: gettyimages
Австралійська актриса Кейт Бланшетт. Фото: gettyimages

Риси обличчя прямі, з виразним носом, вузькими прямими губами і відсутністю виражених щік. Очі мигдалеподібні або щілиноподібні.

Дівчата цього типажу – статні, стрункі, нерідко з жилавою фігурою. Руки і ноги зазвичай довгі, вузькі в кістці; плечі найчастіше квадратні.

"Драматикам" можна не боятися надмірної строгості, геометрії і контрастів – вони не загубляться навіть в найепатажних образах. Разом з тим про романтичні сукні сукні та безрозмірні оверсайз-светри і мішкуваті джинси краще забути.

Зоряні представниці: Кетрін Хепберн, Кейт Бланшетт, Єва Грін.

Classic – зріст в межах 160-170 см.

  Американська фотомодель Кейт Босуорт. Фото: gettyimages
Американська фотомодель Кейт Босуорт. Фото: gettyimages

Класичним рисам обличчя притаманна домірність і точковість – виділити в них "видатну" частину вкрай важко. Те ж можна сказати і про фігуру: гнучка, трохи жилава, з пропорційним співвідношенням довжин рук і ніг, які не перевищують середніх значень. Перевага типажу classic - при наборі ваги вона рівномірно розподіляється по тілу.

Класика в усьому - в модних і б'юті-рекомендаціях цього типажу. Ідеальним рішенням стануть благородні стримані відтінки (від перлового і бежевого до "королівського синього") і класичні силуети в поєднанні з витонченими і непримітними аксесуарами.

Зоряні представниці: Катрін Деньов, Кейт Босуорт, Бар Рафаелі, Блейк Лайвлі.

Gamine – це дівчата з ростом нижче 165 см

  Французька актриса Одрі Тоту. Фото: gettyimages
Французька актриса Одрі Тоту. Фото: gettyimages
Їх виділяють великі очі, губи середньої товщини, нерідко – запалі щоки.

У дівчат цього типажу гострі, геометричні контури тіла. Вони худорляві, гнучкі, плечі вузькі, руки і ноги довгі.

Це дивовижний типаж, який однаково ефектно буде виглядати і в міні-сукні (завдяки мініатюрній фігурі ця довжина не виглядатиме зухвало), і в андрогінному образі, наприклад, оверсайз-футболці і джинсах скінні. А ось перевантажених деталями речей, надмірної суворості чи, навпаки, зайвої недбалості і мішкуватості варто уникати. Ще одна особливість – їм ідеально підходять короткі стрижки "під хлопчика".

Зоряні представниці: Одрі Тоту, Твіггі.

Часто буває так, що жінка без одягу виглядає набагато краще, ніж в одязі.

Зараз ви читаєте новину «Типаж зовнішності: як знайти свій стиль раз і назавжди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі