вівторок, 19 вересня 2023 11:05

Стала іконою стилю: перша в світі супермодель святкує день народження

Перша у світі супермодель англійка Леслі Хорнбрі сьогодні, 19 вересня, святкує 74-річчя. На подіумі виступала під псевдонімом Твіґґі, що в перекладі з англійської означає "тростинка".

Леслі з дитинства відрізнялася надзвичайною худобою при зрості 169 см важила при 41 кг. Об'єм стегон мала 80 см, талії - 55, грудей - 80. Зі школи до неї приклеїлося образливе прізвисько "stick" — палиця. Вирішальну роль в її житті зіграв продюсер Джастін де Вілленев. Він наполіг на фотопробах. Заявив, що ніяка вона не палиця, а скоріше тендітна гілочка "twig". Додавши до цього слова кілька літер, вона стала Твіґґі.

Автор: clubmoda.livejournal.com
  Тендітна модель Твіггі стала іконою стилю
Тендітна модель Твіггі стала іконою стилю

"Вона була така худа, що здавалося, зломиться навпіл. Підстригли її "під хлопчика", одягли в коротку спідничку й намалювали великі очі. А через півроку найбільші модниці по всьому світу носили коротке волосся, одягали міні та малювали чорні стрілки на повіках. Твіґґі стала іконою: худе тіло, ідеально квадратні плечі, довгі ноги й майже непомітні груди", - згадував Найджел Девіс, власник магазину одягу в Челсі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сестри Кардаш'ян вразили новими спокусливими образами

Твіґґі ввела моду на стиль "унісекс" і 40-й розмір одягу. Сотні тисяч дівчат сіли на жорстку дієту. Для більшості це закінчилося порушенням обміну речовин і хронічною анорексією.

Подіум Твіґґ залишила 1966 року.

"Не можна все життя працювати вішалкою", — пояснила тоді.

Через рік знялася в рекламі вівсяних пластівців, запустила лінію одягу для підлітків. А 1971-го дебютувала в кіно в мюзиклі "Бойфренд", за який отримала дві премії "Золотий глобус".

Після закінчення модельної кар'єри Твіґґі тричі була заміжня, народила дочку, записала 21 музичний альбом, знялася в десятці кінокартин.

Зараз ви читаєте новину «Стала іконою стилю: перша в світі супермодель святкує день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі