вівторок, 10 березня 2020 12:26

"Без аромату жінка анонімна" - помер культовий дизайнер

Юбер де Живанши - легендарний французький дизайнер та засновник модного дому Givenchy, який вплинув на всю моду другої половини XX століття.

Автор: hochu
  Французького дизайнера Юбера де Живанши не стало 10 березня 2018 року. Він помер уві сні
Французького дизайнера Юбера де Живанши не стало 10 березня 2018 року. Він помер уві сні

Його не стало 2 роки тому, 10 березня, у 92 роки. Помер уві сні.

Одяг від Юбера де Живанши - це елегантність, французький шарм, аристократичність, простота й витонченість. Дизайнер ніколи не був епатажним, не тягнувся до модерну й авангарду. Він занадто любив класику й елегантну простоту.

Живанши заснував свій модний будинок 1952 року. Свій стиль модного одягу втілив у вбранні британської актриси Одрі Хепберн та Жаклін Кеннеді, яка була першою леді США на початку 1960-х.

Автор: magnumphotos
  Французький дизайнер Юбер де Живанши поправляє сукню британської актрисі Одрі Хепберн. Вона була його музою більше 40 років
Французький дизайнер Юбер де Живанши поправляє сукню британської актрисі Одрі Хепберн. Вона була його музою більше 40 років

Пропонуємо найвлучніші цитати та висловлювання найвідомішого кутюр'є, який змінив світову моду.

"Мода - це вміння одягнутися так, щоб пройти вулицею непоміченим".

"Зачіска - останній штрих, який показує, чи знає жінка саму себе".

"Парфуми - це візитна картка. Без аромату жінка анонімна".

"Бути дизайнером одягу завжди було моєю мрією, і моя мати прийняла це: "Ти - як метелик, кожен момент повинен сприймати, кожну секунду повинен бути уважним і помічати дрібниці, щоб творити".

"Більшість тих, хто володіє недоліком марнославства, слідує за новою модою, забуваючи стару".

"Елегантність завжди непомітна і ненав'язлива, вона не балує себе розкішшю і демонстрацією".

"Сукня має слідувати за жіночим тілом, а не форми тіла вкладатися в обриси сукні".

"Тканина - екстраординарна річ, у ній є життя, її потрібно поважати".

"Важко сказати, ким я захоплююся в сучасній моді. Напевно, Джорджо Армані. Ми повинні жити в той час, в якому ми живемо. Армані це відчуває. Можливо, це не висока мода, але це витончено".

"Коли президента Кеннеді вбили, його мати, мадам Роуз Кеннеді, негайно зажадала плаття. На примірці вона попросила прикрити перли, які були на ньому. "Я хочу, щоб перли не стукали, коли я обійматиму труну мого сина", - пояснила вона. Це неймовірно - думати про подібні речі в такий момент".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автор найвідомішого київського мосту не дожив до його відкриття 2 місяці

Живанши став одним із перших французьких кутюр'є, який підтвердив своїм прикладом, що майбутнє - за готовим одягом класу "люкс", а не маленькими ательє індивідуального пошиття.

Дизайнер особисто займався і бутиками Givenchy. Він був упевнений, що покупцеві потрібно допомогти сформувати цілісний образ, і його нерідко можна було зустріти в бутіку бренду на Медісон-авеню, коли він радив клієнткам той чи той капелюшок.

Автор: Givenchy
  Блузку "Беттіна" Юбер де Живанши пошив із бавовни. Її довгі рукава прикрашені подвійними воланами і вишиті чорними нитками
Блузку "Беттіна" Юбер де Живанши пошив із бавовни. Її довгі рукава прикрашені подвійними воланами і вишиті чорними нитками

1957 року Юбер де Живанши представив публіці перший аромат. Він називався L'Ïnterdit і, за легендою, був присвячений Одрі Хепберн, з якою він познайомився під час підготовки костюмів до одного з фільмів за участю актриси. Майже через 30 років і сам Живанши спробував себе як модель парфуму - 1985 року він знявся в рекламній кампанії аромату Ysatis, Givenchy.

Живанши пробував себе й у суміжних галузях: 1977-го оформив п'ять поверхів для брюссельського готелю "Хілтон" і брав участь у розробці нової версії автомобіля Lincoln Continental Mark V, займався випуском меблевих тканин і шпалер. Також серед його клієнтів був японський автогігант Nissan.

Сам дизайнер вирішив залишити бренд 1995 року. Показавши останню колекцію, він сказав, що створив максимально елегантну, щоб його клієнтам ще довгий час було що носити.

Рік тому помер німецький кутюр'є Карл Лагерфельд. Його не стало 19 лютого на 86-му році життя. До своєї смерті був незмінним головним модельєром французького будинку моди Chanel й італійського Fendi. Ніколи не був одруженим, дітей не мав. В останні роки свого життя страждав на рак підшлункової залози.

Краса не вимагає жертв. Вона потребує грошей, — казав Карл Лагерфельд.

Зараз ви читаєте новину «"Без аромату жінка анонімна" - помер культовий дизайнер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі