Ексклюзиви
понеділок, 14 червня 2021 18:00

Заняття, які допомагають стати розумнішими

Заняття, які допомагають стати розумнішими
Читання також корисне, бо воно допомагає боротися зі стресом, підвищує самооцінку та логічне мислення. Фото: pixabay

Людина може постійно вдосконалюватися, і хобі цьому сприяють.

Одним з уподобань, які добре впливають на особистість, психологи називають заняття музикою, пише Psychologies.

Гра на фортепіано, гітарі або будь-якому іншому інструменті сприяє розвиткові моторики, аналітичних здібностей. Це також добре впливає на вивчення іноземних мов і математики.Музика покращує пам'ять, реакцію та лідерські якості. І вік тут немає значення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому людям частіше потрібні обійми

Читання також корисне, бо воно дає змогу боротися зі стресом, підвищує самооцінку й логічне мислення. На роботі завдяки цьому можна буде організовувати свої справи й вести за собою інших людей.

Займатися спортом також важливо. Регулярні тренування розвивають концентрацію уваги, підвищують зосередженість, покращують пам'ять і забезпечують гостроту мислення. Водночас варто не лише займатися фітнесом раз на тиждень "щоб було". Треба регулярно робити невеликі навантаження, й вони будуть набагато ефективнішими.

Для тренування пам'яті найкращим способом є вивчення іноземних мов. Якщо вчити й знати їх принаймні дві, це прекрасно вплине на здатність оцінювати довкілля й концентруватися на певному завданні.

Ігри також стануть у пригоді. Судоку, пазли, настільні, карти й навіть відеоігри підвищують пластичність мозку, якщо вам під час них доводиться постійно розв'язувати нові завдання. Дослідження показують, що люди з високою нейропластичністю мозку рідше піддаються панічним атакам чи депресії.

Щоб розслабитися, багато людей мають звичку слухати музику перед сном. Нове дослідження показало, чи можна після цього спокійно спати всю ніч. Дослідник сну Майкл Скаллін усвідомив, що прокидається посеред ночі з піснею, яка крутиться в нього в голові. Після цього вирішив вивчити її вплив докладніше.

Зараз ви читаєте новину «Заняття, які допомагають стати розумнішими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути