понеділок, 05 квітня 2021 13:08

Замість квітів - корм для тварин: у Києві відбулося незвичайне весілля

Замість квітів - корм для тварин: у Києві відбулося незвичайне весілля
Кияни Марта Глушко і Владислав Береговий попросили гостей дарувати на їхнє весілля корм для тварин з притулку замість квітів. Фото надане Мартою Глушко

Кияни Марта Глушко і Владислав Береговий попросили гостей дарувати на їхнє весілля корм для тварин замість квітів. Рідні та друзі підтримали ініціативу молодят. Подаровані пакунки з кормом подружжя завезло в притулок для тварин "Бест френдс", що розташований в селі Фасова Бучанського району на Київщині. Там на утриманні перебуває 900 тварин – 550 собак і 350 котів.

"Хочемо подякувати всім причетним, що завдяки їхній підтримці наше сімейне життя розпочалось дійсно з доброї справи. У притулок навідуємось у міру можливостей. Звісно, є альтернатива: можна надсилати допомогу для тварин поштою, або ж перераховувати кошти на картку власників закладу. Але коли приїздиш до притулку особисто, то маєш контакт з тваринами. Тоді можна погуляти з ними. Це важливо для наших чотирилапих", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua Марта Глушко.

Зоозахисники зазначають, що тварини чутливі до уваги людей. Проте коти соціально незалежніші, на відміну від собак.

"Частина котів не надто реагують на відвідувачів, вони спокійно відпочивають. Але деякі з них просяться на руки, щоб їх погладили. А ось собаки всі без винятку прагнуть спілкування".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щоб поїсти, ховаюся у ванній кімнаті"

5 років тому Марта взяла з притулку собаку Чіту.

"Це звичайна дворняжка. Але мені здається, що безпородні песики є найвідданішими тваринами. Коли вони відчувають гарне ставлення до себе, то дарують у відповідь таке ж. У кожної тварини, як і в людей, свій характер. Деякі після притулку швидко адаптуються, а є такі, які емоційно перестраждали цей період, тому звикання до домашнього життя приходить поступово. Наша Чіта тривалий час боялася виходити на прогулянку, через це ми її виносили на руках. Та з кожним роком вона стає сміливішою. Приємно спостерігати, як бадьоро вона чимчикує на вулицю", - додала Марта.

Журналістка Лана Вєтрова з чоловіком знімають фільм про життя 2 собак з притулку – Дзиґи та Укропа. Відеоролики розміщують на YouTube-каналі "Жизнь Собачья".

Зараз ви читаєте новину «Замість квітів - корм для тварин: у Києві відбулося незвичайне весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі