вівторок, 28 квітня 2020 22:46

З якими проблемами зіштовхуються сім'ї під час карантину

З якими проблемами зіштовхуються сім'ї під час карантину
Сім'ї стикаються з різними викликами під час карантину. Фото:pexels

Самоізоляція спричиняє багато проблем у суспільстві.

Побільшало випадків домашнього насилля та депресії, пише Medical Xpress.

Сім'ї стикаються з різними викликами під час карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Станьте джерелом підтримки: психолог порекомендувала, як зберегти стосунки на карантині

Проблеми з психічним здоров'ям

У 20% мешканців США погіршився стан психічного здоров'я, понад 4 мільйони переживають серйозні психічні захворювання. Тим, хто має проблеми з психічним здоров'ям, може бути важко під час карантину отримати належні ліки та лікування. Для самолікування люди в таких випадках можуть використовувати алкоголь чи наркотики. А це не тільки шкодить людині, а й значно збільшує ризик домашнього насильства.

Домашнє насильство

За інформацією ООН, у світі суттєво збільшилися випадки домашнього насильства під час карантину через пандемію коронавірусу. В Україні кількість звернень про домашнє насильство збільшилося вдвічі, за перший місяць карантину було понад 2 тисячі звернень. Також криза збільшує частоту домашнього насильства і ступінь тяжкості. Нині кожна друга вбита жінка у світі помирає від рук партнера або члена сім'ї.

Насильство над дітьми

П'ять дітей щодня вмирають у США від жорстокого поводження та нехтування батьків. Соціальна ізоляція, економічні наслідки, закриття шкіл та стрес впливають на сім'ї, які постійно перебувають в тісних приміщеннях. Тому зростає кількість випадків насильства над дітьми.

Вагітні жінки

Ця категорія також страждає. Наприклад, під час спалаху коронавірусу у Китаї догляд за пологами іноді припинявся. Вагітних жінок можуть переселити, щоб звільнити місце для пацієнтів з пандемією. Багато сил медпрацівників йдуть на лікування хворих коронавірусом.

Робота, навчання та веселощі у родині під час карантину, коли ви разом 24/7, сім днів на тиждень, неминуче спричиняють конфлікти. Чотирма найпоширенішими конфліктними ситуаціями, з якими зараз стикаються сім'ї, поділилась психологиня Дженніфер Голдман-Ветцлер.



Зараз ви читаєте новину «З якими проблемами зіштовхуються сім'ї під час карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі