понеділок, 06 червня 2016 11:58

Лайки в соцмережах впливають на дітей як шоколад або грошовий приз

Лайки в соцмережах впливають на дітей як шоколад або грошовий приз

Співробітники Каліфорнійського університету з'ясували, що мозок підлітків реагує на лайки в соціальних мережах як на шоколад або грошовий приз, пише портал Informing.

Перед тим, як прийти до цього висновку, вчені провели експеримент за участю 32 підлітків у віці від 13 до 18 років. Дослідники спостерігали за активністю головного мозку підлітків в той час, коли вони "сиділи" в мережі. Як виявилося, велика кількість лайків в соціальних мережах активізували ті ж ділянки мозку, що і з'їдена шоколадка або виграний грошовий приз.

Також вчені відзначили, що на рішення поставити лайк чужому фото впливала вже набрана їм кількість відміток "мені подобається".

Фахівці зробили висновок, що соцмережі сильно впливають на самооцінку підлітків. Тому батькам потрібно уважно стежити за тим, що їх дитина коментує в мережі, оскільки залежність від громадської думки може стати дуже небезпечною.

Інше американське дослідження довело, що дітям не подобається ставати популярними в соціальних мережах.

В експерименті взяли участь 249 американських сімей. Вік дітей від 10-17 років. Дітей запитали, чи подобається їм, що батьки публікують їх фото в соціальних мережах. Найпоширеніша відповідь була - ні. Дітям важливо, щоб батьки перед публікацією запитували їх дозволу, пише 4mama.

Ще одне дослідження показало, що дітям не подобається дружити з батьками в соцмережах. Справа в тому, що батьки це роблять з метою контролю: подивитися, з ким спілкується дитина, які пости робить, чи немає в них еротичного підтексту і т.д.

А французька жандармерія не раз попереджала батьків, щоб вони припинили публікувати фото дітей в Інтернеті. Як зазначає Ерік Делькруа, експерт з інтернет-права та етики, скоро французьким дітям і зовсім дозволять подавати в суд на батьків, які без дозволу вивантажують фото в Інтернет.

Нагадаємо, експерти виділяють 3 найголовніших небезпеки для підлітків в соцмережах і радять розповісти дітям правила поведінки в Інтернеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США встановили пам'ятник Селфі

Зараз ви читаєте новину «Лайки в соцмережах впливають на дітей як шоколад або грошовий приз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі