неділя, 09 серпня 2020 23:46

Експерт порадив, як спланувати сімейний бюджет

Експерт порадив, як спланувати сімейний бюджет
Все зароблене треба збирати у спільну скарбничку, а далі розподіляти по гаманцях. Фото:pixabay

Молоді чи досвідчені пари часто стикаються з проблемою розподілу фінансів у родині.

Дієвою системою розподілу фінансів в сім'ї, яка допоможе задовольнити потреби кожного, поділився психолог Олександр Шахов на сторінці в Instagram.

Він радить все зароблене збирати у спільну скарбничку, а далі розподіляти по гаманцях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи потрібна правда у стосунках

Перше - це обов'язкові витрати. Сюди належать як продукти харчування, так і витрати на одяг чи взуття, орендна плата за квартиру та комунальні послуги, податки, кредити. Саме цей гаманець є пріоритетним. Лише після його наповнення варто розподіляти залишок на інші потреби.

Далі - особисті витрати дружини. Це власні кошти жінки, за які вона не зобов'язана звітувати перед чоловіком. Їй необхідно мати особисті гроші, щоб почуватись вільно й не вимолювати кожну копійку. Психолог запевняє, що люблячий чоловік намагатиметься збільшити цей гаманець.

Наступне - особисті витрати чоловіка. Справедливо, якщо сума витрат чоловіка відповідає тим коштам, які з сімейного бюджету виділяють дружині.

Також гроші на дітей (кишенькові гроші, секції), на красу.

За словами Шахова, жінка повинна мати окремі фінанси для б'юті-процедур, адже вона залишається привабливою для чоловіка, аби він щодня насолоджувався її красою. Зважаючи на захмарні ціни в сфері краси, психолог радить показати коханому прайс з салону, адже більшість партнерів навіть не здогадується, наскільки дорогими є банальні жіночі потреби.

Також слід трохи заощадити, або інвестувати і витратити на навчання і розвиток.

В житті кожного хлопчика є період закоханості у свою матір. Це пробудження потягу до об'єкту протилежної статі, час сильної вразливості. У цей період поряд з дитиною повинен знаходитися батько. Батько, який зможе з любов'ю дати зрозуміти дитині, що мати належить йому, а синові — безліч інших жінок. Але, на жаль, не всі батьки це розуміють. Чоловікові треба поставити собі питання: "Яким був мій батько і яким батьком буду я?"

Зараз ви читаєте новину «Експерт порадив, як спланувати сімейний бюджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі