вівторок, 12 квітня 2016 18:04

8 фраз, які ніколи не можна говорити дітям

8 фраз, які ніколи не можна говорити дітям

У моменти гніву і розчарування ми можемо сказати зайве, не замислюючись про наслідки. Деякі фрази здатні поранити дитину, змусити її плакати, вплинути на самооцінку та ваші відносини.

"Я сама зроблю"

Це прекрасно, що ти прагнеш допомогти дитині, але тотальний контроль негативно позначиться на її характері. Людина може стати успішною і незалежною тільки навчаючись на власних помилках.

"Перестань плакати"

Дітям потрібно вихлюпувати негативну енергію так само, як і дорослим. Сльози - це один із способів. Якщо ти забороняєш малюкові плакати - це значить, що він щось робить не так. Хоча його реакція на стрес цілком нормальна.

"Ось дивись, як Вася/Петя/Маша"

Ніколи не став дитині в приклад її однолітків. Це груба помилка. Ти повинна розвивати в дитині прагнення до індивідуальності.

"Ну почекай, тато зараз повернеться і тобі зробить"

Це дуже помилкова фраза. Чому? Є два моменти. По-перше, ти перетворюєш тата на тирана, а по-друге, показуєш бешкетнику, що не в змозі впоратися з ситуацією.

"Я обіцяю"

У світі дорослих поняття "обіцянки" не сприймається буквально, а діти вірять нам беззастережно. Наступного разу скажи, що постараєшся виконати прохання.

"Я тебе теж ненавиджу"

Якщо ти чимось образила дитину, вона легко може крикнути, що ненавидить тебе. Замість того, щоб відповідати тим же, скажи, що все одно любиш її.

"Тому що я так сказала"

Ще одне кліше, від якого варто відмовитися. Якщо ти не зможеш довести, чому вважаєш ту чи іншу дію дитини невірною, вона не припинить його робити.

"Закрий рот"

У цій фразі дуже сильний негативний посил, який ще більше роздратує дитину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як налагодити відносини з надто емоційною дитиною: 4 важливих рішення

Зараз ви читаєте новину «8 фраз, які ніколи не можна говорити дітям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі