субота, 05 грудня 2015 12:00

5 правил, як обрати якісну іграшку

5 правил, як обрати якісну іграшку

Перед тим, як купувати іграшку для дитини, не соромтеся її відкрити, понюхати, відчути на дотик, послухати, які звуки вона видає. Такі поради дає киянка Олена Штинько, яка 10 років торгує іграшками.

"Не соромтеся просити у продавця розпакувати іграшку, - каже Штинько. – Ви платите гроші і маєте право побачити товар. Зараз багато батьків оббивають пороги іграшкових магазинів у пошуку дешевих іграшок напередодні свят. Я прихильник ідеї: краще іграшок менше, але всі якісні. Ви навіть не уявляєте, на скільки небезпечною може виявитися дешева іграшка. На моїй практиці не раз зустрічалися липкі м'ячі, смердючі кубики, м'які іграшки, у які зашивали ганчірки, і машинки, від яких відпадають колеса".

Продавець дає поради батькам, як обрати якісну іграшку для дитини.

1. Вимагайте у продавця сертифікат якості. Це підтвердження того, що іграшка пройшла лабораторні дослідження.

2. Читайте інструкцію на упаковці. Дітям до трьох років не купуйте Lego, дрібні іграшки або такі, що мають гострі кути.

3. Простежте, аби упаковка була цілою. Це гарантія того, що іграшка не забруднилася.

4. Розпакуйте іграшку, аби пересвідчитися, що усі деталі на місці і фарба не облущилася. Принюхайтеся, чи не має іграшка неприємних запахів. Вони можуть викликати у дитини алергію.

5. Не бійтеся купувати іграшки українського виробництва. Вони якісні і дешевші, за китайські. Якщо іграшка вас не влаштує, легше буде звернутися до виробника із зауваженнями і обміняти товар.

Зараз ви читаєте новину «5 правил, як обрати якісну іграшку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі