четвер, 10 лютого 2011 13:01

Водійські права з терміном дії від п'яти до 20 років хоче запровадити глава МВС Анатолій Могильов

 

7 лютого, понеділок, 11.57

62-річний викладач біології Полтавського педуніверситету Валерій Буйдін телефонує на мобільний студенту-шестикурснику Павлові Петренку. Той іде на ринок. Валерій Васильович каже, що знайшов Павлову шапку, він може забрати її.

- О 9.30 ішов здавати залік через ботанічний сад. Раптом хтось зриває шапку. Чую помах крил над головою. Подібний на яструба птах поніс її в лапах, сів на дах котельні, - розповідає Павло. Я був у шоці. Кидав у нього сніжками. Він знявся і полетів із шапкою.

В університеті Павло розповів історію викладачеві.

- Шкода стало хлопця. Пішов шукати птаха, - каже Валерій Буйдін. - Птицю, подібну на канюку, побачив на дереві. А під ним - аж три вовняні шапки. Почав кричати, як я їх підняв. Нестача харчування могла викликати таку поведінку.

У цей час:

48-річний Геннадій Косецький із міста Бєльци, Республіка Молдова, закінчує процедури в радонових ваннах. Лікується в санаторії "Поділля", у райцентрі Хмільник на Вінниччині. Через 11 годин лежатиме на операційному столі з травмою хребта і розривом сечового міхура. Геннадій вистрибнув із четвертого поверху спального корпусу. Той спалахнув у ніч на 8 лютого. 73-річну пацієнтку знайшли мертвою між третім і четвертим поверхами - вона задихнулася. 160 людей урятували, 11 - у лікарнях.

Контролери перевіряють квиток у 56-річної Марії Стефанишин із міста Рудки Самбірського району Львівської області. Вона їде Львовом у трамваї №6. Вважають, що квиток фальшивий.

- Та я раз на півроку приїхала до Львова. У селі ніхто не знає, як ксерокс виглядає, - розповідає пасажирка.

Що три місяці "Львівелектротранс" змінює трамвайні й тролейбусні квитки, бо їх підробляють і продають разом зі справжніми. Найбільше - дітям і приїжджим.

Контролери перевіряють проїзний, потерши копійкою і за 10 хв. відпускають Марію Стефанишин. Вона скаржиться на біль у серці.

У палаті для новонароджених Черкаської обласної лікарні на вул. Конєва вмикають CD-диск "Храм природи". Лунає шум моря, лісу, співи птахів. Принесла завідувачка відділення 47-річна Ірина Бойченко. Лікарі помітили: він заспокоює немовлят.

- Діти під шум лісу потягуються, позіхають. Під спів птахів стають енергійніші. Вмикаємо перед годуванням та після лікування. Ніби вибачаємося перед немовлятами за неприємні відчуття, пов'язані з уколами. Програвач один. Носимо, де малеча вередує, - каже Ірина Бойченко.

Що робили в міліції минулого тижня

29 січня авто із п'яним 41-річним міліціонером за кермом збило 23-річну дівчину на тротуарі в селі Смирнівка Лозівського району Харківщини. У потерпілої переламані ребра й ключиця. Міліціонера звільнили з органів внутрішніх справ.

1 лютого прокуратура Криму затримала міліціонера - організатора злочинної групи. Підозрювані  шантажем й погрозами заставляли людей підписувати фальшиві боргові зобов'язання, вимагали їх повернути. Тих, хто не мав грошей, змушували працювати безкоштовно.

3 лютого у місті Кременчук Полтавської області застрелився 25-річний міліціонер. Він працював у спецпідрозділі "Титан" Державної служби охорони. Здав зміну, додому прийшов у депресивному стані. У ванній вистрілив собі в скроню з пістолета Макарова. У місті кажуть, покійний працював охоронцем мера Кременчука Олега Бабаєва. Мер це заперечує.

Співробітники СБУ в Одеській області затримали одного з керівників управління міліції на Південній залізниці. На початку січня міліціонер повідомив 51-річному бізнесмену про замах, який готується на нього. Запевнив, що має зв'язки у кримінальному середовищі і що "замовлення" скасують за $10 тис. Спочатку бізнесмен передав $2 тис. Міліціонера затримали під час передачі чергової частини "відкупу". Йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Новини - коротко

У Хмельницькій області продають ковбасу "ДАІ. Патрульна". Зовні нагадує смугастий жезл інспектора, півкілограмова палка коштує 20 грн.

Міністерство юстиції зареєструвало всеукраїнську організацію лесбіянок, геїв, бісексуалів і тренсгендерних людей.

Водійські права з терміном дії  від п'яти до 20 років хоче запровадити глава МВС Анатолій Могильов.  Пояснює - така практика існує у багатьох країнах.

У Львові з'явилися подарункові набори - вісім шоколадних плиток із зображеннями з "Камасутри".  Набір коштує 80 грн.

У вівторок на будівлі Кримського парламенту в Сімферополі слово "Рада" змінили на "Совет". Місцеві парламентарі вважають: це зміцнить Кримську конституцію.

30 черепів знайшли міліціонери в підвалі онкодиспансера міста Дубно Рівненської області. Експерти встановили: черепи людські, їм близько сорока років. Раніше на місці онкодиспансеру був монастир.

200 000 українців можуть відпочити впродовж 2011 року в Ізраїлі, очікують у цій країні. Від 9 лютого між Україною та Ізраїлем почав діяти безвізовий режим. Громадянам візи оформляти не треба, якщо поїздка триває не більше 90 днів.

550 000 гривень виділив Кабінет міністрів 7 лютого на лікування народного артиста України Богдана Ступки за кордоном. Про хворобу актора нічого не повідомляють.

1 500 000 гривень коштувала Україні евакуація своїх громадян із Єгипту, підрахував міністр МНС Віктор Балога. Відомство зробило три перельоти, привезло 419 українців.

Анекдоти

- Чув? У сувенірних магазинах Донецька з'явилися в продажу тарілки з портретом Януковича.

- Навіщо?

- Щоб кожен міг купити Віктора Федоровича і бити на щастя.

У відповідь на невдоволення Європи Генпрокуратура пом'якшила для Тимошенко умови підписки про невиїзд і дозволила їй відвідати Єгипет.

Цитата

"Без інтернету він не може ні заснути, ні поїсти"

Костянтин Єфименко, перший заступник міністра інфраструктури, про віце-прем'єра Бориса Колесникова, який лікується після інфаркту

"Держава повинна підготувати малогабаритні квартири, де люди зможуть спілкуватися, мати пральню, перукарню та інші послуги. Це велика робота"

Анатолій Близнюк, губернатор Донецької області, про те, що самотніх пенсіонерів треба переселяти у скромніші квартири

 

Зараз ви читаєте новину «Водійські права з терміном дії від п'яти до 20 років хоче запровадити глава МВС Анатолій Могильов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі