четвер, 20 січня 2011 16:08

В Одесі культура доступніша, ніж у Донецьку. І публіка інтелігентніша

Донеччанка Ольга Доскач, інженер, 41 рiк, з донькою Мариною, 15 рокiв, за рік витратили на культурні потреби приблизно 1070 грн. Це трохи більше ніж 2% річного доходу цієї сім'ї.

- Книжки цього року я купувала тричi, на книжковому ринку залишила не більше 110 гривень, - розповідає Ольга. - Для Маринки купувала "Пікнік на узбіччі" братів Стругацьких за 46 гривень. Собі купила "Кись" - роман Тетяни Толстої за 34 гривнi, і ще "Тут живуть монстри" Алана Сноу за 30 гривень. Книжка ніби дитяча, але читали разом. Дуже люблю англійську прозу. Зараз інтернет дозволяє економити на книжках, кіно та музиці. Незадовго до Нового року дочитала "Щоденник вампіра" Лізи Джейн Смiт, що скачала з мережі.

Москвичі постійно привозять антрепризи. В основному це чос

Днями подивилася на компі фільм "Турист" із Джолі й Деппом - вважаю, нема чого на кінотеатр витрачати гроші. У кіно в Донецьку ми ходимо з мамою раз на рік. Дивилися "Алісу в країні чудес" в 3D-форматі. Денний сеанс був дешевший - по 40 гривень. Ще купували декілька аудіодисків - Гері Мур, Джо Кокер, Depeche Mode.

У Донецьку двічі за рік були в драмтеатрі - квитки в партері від 50 до 80 гривень. Раз - на прем'єрі опери "Євгеній Онєгін" - це ще сотня на двох. Влітку відпочивали в Одесі й там тричі відвідали російську драму. Кращі місця там коштують по 40 гривень, витратили всього 240. У Донецьку двічі ходили на гастрольні спектаклі Сімферопольської драми - найдорожчi квитки по 50 гривень. Ще в Одесі подивилися фестивальний фільм, який, до речі, переміг - "Детям до 16" Андрія Кавуна. Як не дивно, квитки були по 20 гривень. В Одесі культура доступніша, ніж у нас у Донецьку. Тому, можливо, і публіка інтелігентніша.

Не вистачило грошей на концерт грузинської джазової співачки Ніно Катамадзе - квитки були від 300 до 1200 гривень. Послухала б і Віденську оперу, вона приїжджала восени, але квиток від 350 гривень - для мене дорого. У лютому завітають Єлизавета Боярська і Сергій Безруков зі спектаклем "Сірано де Бержерак". Там ціни просто немислимі: 700 - 2,5 тисячі. Скоро знову буде Євген Гришковець. Але витратити 700 гривень на нього теж не в змозі. Москвичі постійно привозять у Донецьк антрепризи. В основному це так званий чос, але я і халтуру залюбки дивилася б.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі культура доступніша, ніж у Донецьку. І публіка інтелігентніша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі