четвер, 17 лютого 2011 13:55

Учасники московського хіп-хоп-дуету "Ночные грузчики" Євген Альохін та Михайло Єнотов пишуть філософсько-депресивні пісні

Понеділок, 21

"Я вивів формулу російської людини, - каже 65-річний російський режисер Микита Міхалков. - Російською людиною може бути лише той, у кого чогось нема, але не так нема, щоб обов'язково було, а нема - і хрєн із ним".

Бенефіс Микити Міхалкова. Розмови про культуру: легенди, міфи, реальність

19:00, Київ, МЦКМ, вул. Інститутська, 1

Вівторок, 22

Детективну історію української літератури написали Станіслав Цалик і Пилип Селігей. Їхня книжка "Таємниці письменницьких шухляд" - про невідомі епізоди з життя Павла Тичини, Остапа Вишні, Олеся Гончара, Миколи Бажана та інших класиків: "Письменник Юрій Яновський мав виняткові здібності дресирувальника. Демонстрував своїм гостям такий трюк: рудий котисько за його командою "Здохни!" падав на підлогу і, витягнувшись, лежав мертво. І тільки після вигуку "Міліціонер іде!" зривався й прожогом ховався під канапу".

Творча зустріч із авторами книги "Таємниці письменницьких шухляд" Станіславом

Цаликом і Пилипом Селігеєм

18:00, Київ, Будинок кіно, Блакитна вітальня, вул. Саксаганського, 6

Середа, 23

"Якби я справді перетворилася на чоловіка - відірвалася би на повну катушку, - каже акторка Ольга Сумська. У новій постановці вона зіграла роль жінки, у яку вселилась душа її чоловіка. - Я сім'янинка з 20-річним стажем і це трошки обтяжує. Тому була би справжнім плейбоєм, дебоширила, хуліганила, ловила драйв від життя. Бачу себе схожим на Елвіса Преслі з домішком Брюса Вілліса та Джонні Деппа. Займаюсь кінопродюсуванням, бо впевнена, що класно розводила б бізнесменів на гроші для фільмів. Або пішла б у політику".

Спектакль "Нас поміняли тілами" у постановці білоруського режисера Андрія Курейчика

21:00, Київ, Crystal Hall, Дніпровський узвіз, 1

Четвер, 24

"В Федю я влюблен, как институтка", - казав Сергій Рахманінов про Федора Шаляпіна. Композитор згадував, як Шаляпін виконував арію Сусаніна з опери Глінки "Життя за царя". За сюжетом у лісі починалася завірюха. Рахманінов за диригентським пультом побачив, як на сцену вибігла кішка. Шаляпін і сніг її не бентежили. Суфлер замахнувся, і кішка прожогом метнулася за лаштунки, якраз повз Шаляпіна. Публіка не витримала, почувся легкий сміх. В антракті співак сказав Рахманінову: "Якої реалістичності сягаємо у наших постановках - ліс і справжні дикі звірі".

Фестиваль, присвячений Сергію Рахманінову

23 - 24 лютого. 19:00, Київ, Національна опера України, вул. Володимирська, 50

П'ятниця, 25

Учасники московського хіп-хоп-дуету "Ночные грузчики" Євген Альохін та Михайло Єнотов  пишуть філософсько-депресивні пісні. Пояснили, чому хіп-хоп у Росії став популярнішим за рок:

- У нас ніколи не було власної музичної школи. Перший композитор Глінка з'явився тоді, коли на Заході всі основні композитори вже померли. Російський рок виліз із американського фолку, англійського біту і, скажімо, фанку. А школа словесності в нас дуже сильна - тому і хіп-хоп популярний.

Виступ гурту "Ночные грузчики"

22:00, Київ, арт-клуб "44",  вул. Хрещатик, 44 Б

Субота, 26

Мені багато що цікаво і багато що подобається, - зізнається фронтмен гурту "Тартак" Сашко Положинський. - Працював уже на радіо, на телебаченні, на заводі, в проектному інституті, в дитячому таборі, в магазині, в нічному клубі, в барі. Писав статті та сценарії, вигадував назви та гасла, підбирав убрання і допомагав виходити з депресії. А за освітою я -– екноміст.

Виступ гурту "Тартак"

22:00, Київ, арт-клуб "44", вул. Хрещатик, 44 б

Неділя, 27

83-я церемонія нагородження кінопремії "Оскар"

США, Лос-Анджелес, театр "Кодак", 6801 Голівуд Бульвар

Зараз ви читаєте новину «Учасники московського хіп-хоп-дуету "Ночные грузчики" Євген Альохін та Михайло Єнотов пишуть філософсько-депресивні пісні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі