четвер, 23 грудня 2010 13:04

У місцевості Золота балка Солонянського району Дніпропетровщини вибуватимуть золото

 

Вівторок, 21 грудня, 10.28

На харківській станції метро "23 серпня" мер Геннадій Кернес, губернатор області Михайло Добкін і віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков сідають у перший вагон потяга. Їдуть до нової станції "Олексіївська". На платформі їх зустрічають аплодисментами метробудівці.

2,5 км підземки з'єднали центр із 30-тисячним житловим масивом Олексіївка і студентським містечком. На відкриття станції харків'яни чекали шість років. Її почали будувати 2004-го, мали здати за два роки. Аби здешевити будівництво, не зводили бокових балконів. Хотіли відмовитися від мармурового оздоблення стін. Економити перестали 2010-го, купивши 10 лавок по 63 тис. грн. Загалом станція обійшлася у 431 млн грн.

А в цей час:

У кардіологічному відділенні столичної урядової клініки "Феофанія" завершився консиліум лікарів. Обговорювали стан здоров'я 70-річного нардепа Юрія Гнаткевича.

- Домовилися, що все ж лікуватимуся. Іноді пив пігулки, а іноді викидав. Увечері дають якісь три таблетки - снодійне, від тиску. Від крапельниць відмовився - не люблю, як голками тикають, - каже Гнаткевич.

На тумбочці - електрочайник, пакет з апельсинами, лимон, чай у пакетиках. До ручки кватирки прив'язано мотузку. Депутат сіпає за неї, аби відчинити вікно, не встаючи з ліжка.

Окрім Гнаткевича, у "Феофанії" лікуються побиті "регіоналами" минулого четверга в парламенті "бютівці" Євген Суслов, Василь Кравчук та Михайло Волинець.

- Після бійки в залі залишилася моя сумка з депутатською зарплатою - 17 тисяч 400 гривень. Попросив когось її забрати. Очнувся у "швидкій". Сумка поруч, без шлейки. Але гроші - є. Здивувався, що гроші не зникли, - згадує Гнаткевич.

Мільйонер Юрій, 43 роки, із Одещини варить удома борщ. У понеділок він повернувся з дружиною і сином із Києва. У неділю в ефірі передачі "Лото-Забава" закреслив три лінії без підкови і виграв джек-пот - 8 млн грн. Виграшний сертифікат отримав у студії. За фахом Юрій - автослюсар, заробляє, продаючи одяг. Лотерейний білет купив на одеському "Привозі".

- Такі сни почали снитися, що зрозумів - треба грати, - каже Юрій. - Купував уві сні з кілограм карасиків. Прокидався і здавалося, що руки рибою смердять.

Родина вирішила купити з виграшу дім і машину. Зараз живуть разом із тещею.

У селі Галайківці Мурованокуриловецького району на Вінниччині дев'ятини. Поминають місцевих 36-річного Романа Дзенькова та 22-річну Інну Попову. 17 грудня їхні тіла знайшли при в'їзді у село в авто "Опель Вектра". Задихнулися вихлопними газами. Рятувальники кажуть, через несправність обігрівальної систем. Померлі зникли 13 грудня. Їх розшукували рідні та друзі.

- Сильно кохали одне одного. У Роми була дружина, хоч і неофіційна. Жив із нею 12 років, дітей не мали. Інна цього року народила йому дочку Софійку. Та тут законна дружина теж завагітніла і народила 11 грудня сина. Рома мав їх на другий день забирати з лікарні. От і поїхали з Інною за село - відзначити, - розповідає місцева Галина Кондратюк.

6-річний Тарас Смачило перерізає стрічку перед новим 32-квартирним будинком у райцентрі Козова на Тернопільщині. Дім звели за проектом молодіжного будівництва.

- Чотири роки чекали на свою квартиру, - розповідає 32-річна Лідія Смачило, мати Тараса. - Спочатку не вірили й не надіялися, що з того щось вийде. Але зібрали документи, стали на чергу.

Кредитували на 27 років, перший внесок - 6% вартості житла. Початкова ціна трикімнатної квартири сім'ї - 204 тис. грн. Оскільки Смачили виховують трьох дітей, то сплатять за помешкання 100 тис. Щоквартально їм випадає віддавати по 866 грн.

- Опалення обіцяють зробити в січні - поки що немає батарей. Коли вдасться перейти сюди - не знаю, - зачиняє двері Лідія Смачило.

Коротко

У місцевості Золота балка Солонянського району Дніпропетровщини вибуватимуть золото. Розробляти родовище дозволила обласна рада. Там можуть залягати 15-50 т дорогоцінного металу. По дозвіл звернувся концерн "Південьруда".

Заяви на звільнення з 15 лютого 2011 року написали всі працівники Інституту національної пам'яті. Замість нього, за указом президента, створять підпорядковану уряду установу.

"Я цей парламент розпустив би. З нього вже нічого не вийде. Депутати відчули смак крові"

Леонід КРАВЧУК, екс-президент, про бійку у Верховній Раді 16 грудня

Анекдот

Реформи професіоналів: Податковий кодекс скоротить кількість підприємців, Пенсійна реформа скоротить кількість пенсіонерів, Житловий кодекс скоротить кількість жителів.


Що робили в міліції минулого тижня


17 грудня помер 45-річний житель Вінниччини - після того, як пробув кілька годин у міліції. Правоохоронці приїхали до його помешкання, аби перевірити інформацію про незаконне зберігання незареєстрованої мисливської зброї. Підозрюваний був у матері. Міліціонери забрали його, побили, а наступного дня чоловік помер.


61-річний чоловік помер 17 грудня в Житомирському райвідділі міліції. Його затримали в будинку жительки одного з сіл області. Дорогою до райвідділу чоловік знепритомнів. Медики не зуміли його врятувати.


20 грудня в лінійне управління МВС на Південно-Західній залізниці звернувся житель міста Ковеля Волинської області. Повідомив, що на столичному Центральному залізничному вокзалі в листопаді його пограбували двоє, які представилися міліціонерами. Їх упіймали минулого тижня. Із жовтня по грудень колишні міліціонери пограбували на головному вокзалі столиці щонайменше сімох. Працювали у райвідділах Києва, п'ять років тому були звільнені.


Прокуратура Львівської області 20 грудня направила до суду справу проти двох міліціонерів із Самбірського міського відділу. Вони погрозами примусили трьох чоловіків написати зізнання, били ногами і гумовими кийками. Так хотіли покращити статистику розкриття злочинів.

Зараз ви читаєте новину «У місцевості Золота балка Солонянського району Дніпропетровщини вибуватимуть золото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі