четвер, 09 грудня 2010 13:12

У маршрутках побільшало кишенькових злодіїв

 

- Щастя, що залишили хоч зарплатну картку. Видно, поки один злодій мене заступав, другий господарював у сумці. Потім, як зрозуміла, що обчистили, почала обурюватися. То водій мовчав, як риба. Чула, вони співпрацюють із злодіями, зупиняються на їх вимогу. А злодюги за то діляться з ними наживою, - розповідає 26-річна львів'янка Лілія Зорова.

У понеділок, 6 грудня, із її сумки витягнули гаманець з грошима. Сталося це у міській маршрутці №29. 120 грн Лілія планувала витратити на м'ясо, олію та макарони.

- Більше ніколи не сяду в забиту маршрутку, - каже. - Поспішала на роботу, стояла на зупинці, нервувала. А біля мене - двоє чоловіків у дорогих дублянках із діловими портфелями. Кожному на вигляд - років по 30. Раптом зупиняється маршрутка, а в салоні людей - тьма-тьмуща. Ще здивувалася, чого водій зупинився, бо ніхто ж не вийшов. Пхаюся всередину, а ці мужчини - за мною. Сумка висіла на правому плечі. Через дублянку не відчула, як вона сповзла. Пропхалася всередину, бачу, один із чоловіків стоїть між мною і торбинкою. Кажу: "Віддайте сумку!", тягну її на себе. А він мило дивиться в очі, усміхається й відповідає: "А ви мою віддайте". Обидва вийшли на першій же зупинці. Я до сумки - а там нема гаманця. Один із пасажирів показує під заднє сидіння - він там лежить, уже порожній.

Заяви в міліцію Лілія Зорова не писала. Не вірить, що злодіїв затримають і повернуть украдене:

- Торік у мами поцупили гаманець. То справа й досі припадає порохом.

Міліціонери радять пасажирам тримати сумки в транспорті перед собою. Гроші ховати у внутрішні кишені верхнього одягу або в записники. Із собою не носити значних сум, документів чи дорогих мобільних телефонів.

Якщо вкрали більш як 88 грн, міліція, за заявою постраждалого, порушить кримінальну справу.

Зараз ви читаєте новину «У маршрутках побільшало кишенькових злодіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі