вівторок, 01 листопада 2016 19:35

У Львові пограбували морг

Субота, 22 жовтня, 14:36

Харків'янин 28-річний В'ячеслав Кульченко кладе 12 тисяч доларів (близько 312 тис. грн. – Країна) у сейф у своїй квартирі. Кошти кількома переказами на банківську картку перерахував батько 49-річний Віктор. Його В'ячеслав ніколи не бачив.

– Коли мати завагітніла, батько сказав, що йому дитина не треба. Заважатиме кар'єрі у банківській сфері. Матері поставив ультиматум – аборт або розлучення. Вона вирішила мене залишити, – розповідає В'ячеслав. – Про батька ніколи не розказувала. А я й не питав. Навіть коли досяг повноліття. Бо знав, що для матері ця тема – болюча. А місяць тому мені в соцмережі якийсь мужик почав писати. Назвався моїм батьком. Мовляв, шкодує, що покинув. Бо жодна з його інших жінок так і не завагітніла. Показав фото матері – вона підтвердила. Я заради жарту скинув номер своєї картки і попросив 10 тисяч доларів. Мовляв, відкуповуйся за зраду. Він почав слати гроші. Щотижня по два-три перекази робив. У сумі набралося 12 тисяч. Подякував йому в соцмережі, але свій телефон не дав. Сказав, поки що не простив. Переказані гроші витрачу на туристичну поїздку у США

Автор: УНІАН
  Командно-штабні навчання з органами управління та силами цивільного захисту відбулися в Києві 20 жовтня. Відпрацьовували дії екстрених служб у разі несприятливих погодних умов, які можуть виникнути в Україні восени і взимку. Також працівники надзвичайних служб вчилися діяти за надзвичайних ситуацій техногенного походження
Командно-штабні навчання з органами управління та силами цивільного захисту відбулися в Києві 20 жовтня. Відпрацьовували дії екстрених служб у разі несприятливих погодних умов, які можуть виникнути в Україні восени і взимку. Також працівники надзвичайних служб вчилися діяти за надзвичайних ситуацій техногенного походження

А в цей час:

– Зараз лопату візьму і по спині гепну! Щоб знав, як людям шкоду робити! – кричить 38-річний Олег Капустін із Полтави.

Тримається за голову. Щойно в нього влучила цеглина. Сусід 37-річний Олександр Мотріченко розбирав старий сарай, а цеглу перекидав до Олега у двір. Раніше домовився із сусідом, аби вона тимчасово полежала там.

Із рани тече кров. Олександр несе йод, вату і бинт. Перемотує голову Олегові.

– Я ж попередив, що в твій двір складатиму цеглу. Нащо ходив під парканом? Я думав, ти на роботі. Вибач.

Лікарів не викликають. Олександр запрошує Олега на вечерю. Виставляє спиртне. Сидять 2 години.

– Гарно посиділи, як ніколи. Шкода тільки, що з такого приводу, – каже Капустін.

Наступного дня розбирають сарай разом.

Львів'янка 34-річна Олександра Голюн запарює чай із медом. Гріються ним із чоловіком. Два дні тому вимкнули тепло у власній трикімнатці.

– Коли почався опалювальний сезон, увімкнули вдома конвектори. За тиждень глянули на газовий лічильник і схопилися за голову – набігло понад 40 кубів, – говорить Олександра. – Чоловік прикинув, що за місяць буде більше тисячі. А ще ж плату за світло й воду ніхто не відміняв. Тому вирішили економити й вимкнули всі обігрівальні прилади. У хаті холодніше, ніж на вулиці. Дітей до батьків на вихідні відправили. А самі коли спати лягаємо – в ноги кладемо пластикові пляшки з гарячою водою. Узимку, мабуть, електрообігрівачами користуватимемося. Торік мали субсидію. А цього року не поновлювали її, бо влітку купили машину.

Апеляційний суд Київської області реабілітував отаманів Холодного Яру (назва лісового масиву на території Черкащини. 1918-го тут селяни почали воювати за незалежну Україну. За рік створили Холодноярську республіку. Мали військо до 15 тис. чоловік. – Країна). Радянська влада визнала їх злочинцями 1923 року. Отаманів могли реабілітувати 1994-го. Але тоді прокуратура Київщини відмовилася переглядати справу.

2 години знадобилось інженерним військам для зведення 560-метрової переправи через Дніпро поблизу Херсона. Міст спорудили під час навчань "Рубіж-2016". У них взяли участь 500 військових. Елементи мосту привезли на вантажівках. З'єднали на воді, а спеціальні катери розтягли їх між берегами. Мостом переправились два батальйони з технікою.

У декларації про доходи суддя Київського адміністративного апеляційного суду Світлана Шелест вказала квартиру за 30 млн грн. Її площа – 198 кв. м. Розташована у житловому масиві "Липська вежа" на вул. Інститутській. У декларації записано, що квартира – подарована.

У Львові пограбували морг лікувально-діагностичного центру. Злодії винесли морозильну камеру, мікроскоп, телевізор, мікрохвильову піч та електрочайник. Збитки оцінюють у 30 тис. грн.

Телефони iPhone 7 подарують п'ятьом людям, які змінять своє ім'я та прізвище на Сім Айфон. Для отримання мобільного потрібно відправити на пошту корпорації фотографію паспорта. Згодом у магазині підтвердити справжність документа.

"Проти закону, що передбачає поставку зброї Україні, завжди була адміністрація президента Барака Обами. Коли він покине пост, перепона зникне. Але чи погодиться поставляти летальну зброю Гілларі Клінтон? Точної відповіді немає. Однак якщо Путін продовжить здійснювати військові злочини – шанси зростуть", –

Олександр МОТИЛЬ, політолог

"Не всі документи Мінських угод є публічними. Частина – секретні. Ніхто не знає, про що насправді були домовленості", –

Александр ХУГ, перший заступник голови місії ОБСЄ в Україні

"Щойно Москва почне виводити війська з Донбасу – репресивний апарат на окупованій території посиплеться. Одні його представники втечуть, а інші – домовлятимуться з Києвом про свою подальшу долю. Від Мінських угод нічого не залишиться", –

Віталій ПОРТНІКОВ, публіцист

Знайомій півроку не платять у фірмі. Але вона продовжує щодня ходити в офіс. Каже, фанатіє від того, що робить. Недавно запросила її в кафе, вона напилася й розридалася. Зізналася, що два роки тому закрутила роман із керівником. Спали прямо в нього в кабінеті. Тепер він її шантажує – якщо звільниться, покаже чоловікові їхній секс. Це записали офісні камери. Всім іншим працівникам начальник періодично видає зарплату

Вікторія ТИМЧЕНКО

Під час навчання в медінституті ходив на практику в морг. Нас зустрів патологоанатом із великим шматком торта. Показував трупи і їв. Усю групу знудило, коли частинка торту впала на простирадло біля тіла, а лікар його взяв і з'їв. Я зрозумів, що медицина – не моє. Документи забрав наступного дня.

Євген ОСАДЧИЙ

Півтора року в нас жила донецька переселенка з двома дітьми. З чоловіком віддали їм увесь другий поверх будинку. Не брали за комуналку, купували продукти, речі й навіть давали кишенькові гроші. Два тижні тому вона зібрала речі й повернулася в Донецьк. Звідти подзвонила з вибаченнями. Сказала: скучила за чоловіком і вирішила простити йому, що воює за ДНР. Пообіцяла, що після війни приїдуть до нас у гості. Послала її на три букви.

Ольга КОРОСТЕНКО

Кілька разів після приїзду тещі пропадали гроші. Встановив удома дві відео­камери. Після чергових відвідин тещі переглянув запис. Побачив, як вона бере 100 доларів із відкладених. Подзвонив їй і сказав, що все знаю. Замість вибачень вона почала кричати на мене. Називала виродком, який її оббріхує. Дружина навіть не захотіла дивитися запис. Сказала, що я погано ставлюся до її матері й забрала речі. Наступного тижня подаватимемо на розлучення.

Сергій ДАНИЛЕНКО

22 туристи з Китаю відвідали окупований Крим 16 жовтня. Приїхали на запрошення тамтешнього міністра туризму. Попередня група китайських відпочивальників побувала на півострові у вересні.

2670 гектарів розмінували сапери в Луганській та Донецькій областях від початку АТО. Знешкодили 125,8 тис. мін і вибухових пристроїв

3 500 000 гривень коштує німецьке механічне серце, яке встановили українці Людмилі Філяренко. Вона має хворобу серцевого м'яза. Оперували в столичному Інституті серця впродовж 3 год. Орган має прослужити щонайменше два роки. За цей час жінці повинні пересадити людське серце. Механічне німці дали у борг. Благодійні організації поки що зібрали третину необхідної суми

  Перехід на зимовий час відбудеться у ніч проти неділі 30 жовтня. ”Головне, аби вчасно задзвенів правильний будильник”, – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Перехід на зимовий час відбудеться у ніч проти неділі 30 жовтня. ”Головне, аби вчасно задзвенів правильний будильник”, – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Моторола – не останній у "розстрільному списку"

Таке вбивство неможливо організувати комусь, хто не належить до кола довіри бойовиків. Моторолу знищили або самі бойовики, або російські спецслужби – за санкцією згори. Скоріше за все, Кремль наказав "прибирати" причетних до контрабанди зброї до РФ. А також усіх "ідейних" бойовиків, яких важко контролювати. Моторола став черговим номером у довгому "розстрільному списку", ще далеко не завершеному.

Дмитро ОРЄШКІН, російський політолог

Голова суду обізвав мене сучарою

Йду на роботу і знаю, що зі мною можуть не привітатися, обізвати чи випхати з кабінету. Без попереджень і пояснень відправити у відпустку або не оформити відрядження. Голова суду обізвав мене сучарою – в присутності двох працівників апарату. Але вони цього не підтвердять – бояться. Дозволяє собі виштовхати мене із кабінету. Із керівництвом неможливо вирішувати елементарні робочі питання. А заступниця голови суду прямо казала: "Якщо вам із нами погано, можете піти". Причин для мого офіційного звільнення немає. Але це, мабуть, нормальна реакція системи, коли йдуть проти неї.

Лариса ГОЛЬНИК, суддя Октябрського суду Полтави

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Сусід застукав дружину в ліжку із братом. Побив обох, ганяв голих навколо хати. З жінкою розлучився. Із братом не розмовляє п'ять років.

Олена ВАСИЛЬЧЕНКО, Полтава

 

Усі однокласники виїхали на заробітки за кордон. На зустрічі випускників були я і класний керівник. Удвох випили пляшку вина.

Олександр, 28 років

Пішла на огляд до гінеколога. Коли вмостилася в кріслі, лікар завела до кабінету групу студентів-практикантів. Після такого в державні медзаклади не ходжу.

Ольга, 27 років

Зараз ви читаєте новину «У Львові пограбували морг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі