четвер, 30 вересня 2010 12:30

У Дніпропетровську наркоманів і алкоголіків почали лікувати за європейською методикою

 

Неділя, 26 вересня, 20.32

20 чоловіків віком від 22 до 30 років заходять із бейсбольними бітами та дерев'яними палицями на територію парку Перемоги в місті Ірпінь під Києвом. Тут відбувається триденний фестиваль української повстанської та патріотичної пісні "Гайдамака.UA".

Чоловіки прямують до сцени, їм назустріч виходить п'ятеро працівників приватної охоронної фірми "Вулкан".
Починається бійка. До місця сутички підбігають двоє патрульних міліціонерів.

Оксана Омельченко - виконавчий директор мистецького об'єднання "Остання барикада", організатора фестивалю - впізнає двох нападників. Каже, вони вже були тут і поводились агресивно, нецензурно лаялися.

За півгодини під'їжджають ще двоє міліціонерів. Бритоголові з бітами втікають.

У сутичці постраждали вісім охоронців. В одного діагностували перелом черепа, ще в одного - струс мозку. Решта отримали ушкодження середньої важкості. Жодного з нападників не затримали.


А в цей час:

Біля міського моргу в місті Умань Черкаської області юрбляться 30 паломників-хасидів. Чекають, доки судмедексперт проведе розтин тіла їхнього одновірця 20-річного Шмуеля Тубула. Він загинув напередодні від удару ножем у серце після конфлікту з двома місцевими жителями. Паломників охороняють 10 міліціонерів з автоматами. Бояться, що хасиди братимуть морг штурмом - їхня віра забороняє робити розтин.


452 окулярів у коробках лежать на складі податкової міліції Ленінського району Луганська. Опівдні податківці вилучили їх на вул. Шелкового біля "Центру сімейної медицини Луганського медичного університету". На торгівлю оптикою не було дозвільних документів. Якщо експертиза встановить, що окуляри якісні, виконавча служба їх продасть. Якщо ні - партію знищать. Вартість одних - 100 грн.

На зупинці по проспекту Свободи у Львові чоловіки обговорюють смерть від раку заслуженого артиста України Олександра Дейцева. Він 30 років грав у Першому українському театрі для дітей та юнацтва. Уболівальники футбольного клубу "Карпати" звикли бачити його на стадіоні "Україна" в масці Левчика - талісмана команди.

- Щойно в маршрутці почув, що не стало нашого Левчика, - каже 24-річний Орест Гринів. - Скільки ходив на футбол, завжди з ним вітався.

- Олександр отримував смішні гонорари, але працював заради футболу й фанатів. Родом був із Донбасу. На матчах його вітали оплесками. Стояли черги, аби сфотографуватися з Левчиком, - додає Юрій Назаркевич із прес-центру ФК "Карпати".

Дейцев помер 57-річним. У театрі грав Швейка, Мину Мазайла, гетьмана Дорошенка.




21 автомобіль

за 878 тис. грн закупило упродовж кількох останніх місяців Міністерство внутрішніх справ.


 

У Львові міськрада заборонила продаж алкогольних напоїв із 22.00 до 10.00. Їх дозволено продавати лише в кафе та ресторанах.


У Дніпропетровську наркоманів і алкоголіків почали лікувати за європейською методикою. Пацієнт може лікуватися, не називаючи прізвища. Його не затримуватимуть, якщо захоче залишити установу.


Консульський відділ посольства Польщі в Україні представив нову систему реєстрації заявок на отримання віз. Візові анкети відтепер заповнюють і реєструють через інтернет. Відкриту анкету потрібно заповнити протягом 30 хв. Так само обирають день і час для подання документів.




Що робили в міліції минулого тижня



26 вересня о 17.20 працівник карного розшуку Шевченківського райвідділу міліції Чернівців пострілом у шию вбив 24-річного жителя селища Кельменці Буковини. Чоловіка везли з лікарні швидкої допомоги, де оглядали на наявність побоїв. Міліціонери кажуть, затриманий почав тікати, його наздоганяли, біля паркана майже впіймали. Він спробував забрати пістолет у міліціонера. Під час боротьби чоловіка смертельно поранили в шию.


24 вересня стало відомо, що 6 вересня в місті Сніжне Донецької області працівник відділу кадрів місцевої міліції Ольга Антипова, 23 роки, наїхала на двох пішоходiв. Вона була за кермом власних "жигулів" і розмовляла з начальником відділу Оленою Стрикицею, яка сиділа поруч. Зі слів свідка, водій не дивилася на дорогу, тому не побачила 63-рiчну Зінаїду Овчаренко, яка йшла пішохідним переходом із 19-рiчним онуком Максимом Мащенком. Максим - інвалід дитинства, хворіє на прогресуючу м'язову дистрофію, ходити швидко не може. Хлопець каже, вони побачили "жигулі", коли ті була далеко і їхали нешвидко. Перед "зеброю" автiвка раптом прискорилася. Машина переламала Зінаїді Овчаренко кістки тазу в трьох місцях, зламала кілька ребер і ключицю, відірвала палець на нозі. Максимові травмовано ногу.


22 вересня адвокат Олег Веремієнко написав відкритого листа президенту та генеральному прокурору. В цей день до нього звернулася 36-річна Любов Батовська - дружина 45-річного Віктора Манченка. 19 липня чоловіка затримали працівники Вишгородського райвідділу Київської області. Після цього Віктора ніхто не бачив.
Манченко - колишній спецназівець, останні роки працював водієм маршрутного автобуса Київ-Вишгород. Того дня він зустрічався з друзями. Один із них бачив, як Віктора били в міліції. У нього залишилися троє неповнолітніх дітей. Наймолодшій Софійці - 6 місяців.




Анекдоти


Виліт літака з Борисполя до Анталії затримали на годину через відсутність пасажирів. У дьюті-фрі завезли гречку.

Летять у літаку Путін, Медведєв, Лукашенко, Назарбаєв і Саакашвілі. Раптом із двигуна повалив чорний дим.
Медведєв каже:

- От якщо ми розіб'ємося, який народ сумуватиме найбільше?

Почали сперечатися. Путін слухав, а потім каже:

- Більше за всіх журитимуться українці, що з нами не було Януковича.



Цитата


"Я уверен: в ноябре закон по использованию русского языка на территории Украины будет однозначно принят. Мы будем работать так, как работали, работать с документацией на русском языке. Общаемся мы свободно на русском языке, и никто нам замочек на рот не повесит"

Анатолій БЛИЗНЮК, голова Донецької облдержадміністрації

Зараз ви читаєте новину «У Дніпропетровську наркоманів і алкоголіків почали лікувати за європейською методикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі