четвер, 13 січня 2011 13:44

У бригаді чергової швидкої допомоги в Києві замість лікарів працюватимуть фельдшери

 

Неділя, 9 січня, 16.00

Жанна, дружина Андрія Стемпіцького, командира Всеукраїнської організації "Тризуб", бачить, як двоє міліціонерів виводять із машини в кайданках її сина, 20-річного Пилипа. Ведуть у лікарню - щоб медики засвідчили, що в міліції затриманий утримується без побоїв. Все це відбувається в місті Рогатин Івано-Франківської області.

Міліція затримала 37-річного Андрія Стемпіцького та його сина Пилипа у ніч на 9 січня біля автовокзалу в Рогатині. Вони заїхали на автозаправку ОККО випити кави. Із машини позаду вибігли міліціонери, клацаючи затворами автоматів, наказали сідати до них в авто. Тієї ж ночі домівку Стемпіцьких обшукали та затримали ще двох синів: 19-річного Володимира - за непокору працівникам міліції, 16-річного Микиту - за минулорічний підпал офісу Партії регіонів в місті Галич.

Івано-Франківська міліція повідомляє: затримано дев'ятьох людей, більшість із них - члени  "Тризуба". Вони нібито планували протиправну акцію, що могла отримати "широкий суспільний резонанс". Вилучили автомат Калашникова із 124 набоями, три пістолети, дві гранати, дві пневмогвинтівки з оптичними прицілами. Жанна Стемпіцька каже, що зброї в чоловіка та синів не було.

У цей час:

Біля лікарні №3 в Черкасах до маршрутки №29 заходить 48-річний Ігор Шапошник. Телефонує по мобільному на два роки молодшому рідному брату Олександру. Той забрав на зиму до себе матір, із села Білозір'я поблизу обласного центру.

- Ти чого не закриваєш свого пітбуля на балконі? - кричить на всю маршрутку. - Вас же весь день дома немає, а мати собаки боїться. Цілий день должна лежати накрита ковдрою, з головою. Боїться, щоб не вкусив.

Пасажири переглядаються, хтось сміється.

- Що значить, він так грається? То тобі хто дорожчий - мати чи пітбуль?

Володимир Кобрин, 40-річний механік шахти "Межирічанська" у селі Межиріччя Сокальського району на Львівщині, курить біля адміністративної будівлі копальні. Шахта не працює. 21 грудня 2010-го на ній почалася пожежа. Загасити не можуть досі.

На копальні працюють 1315 чоловік, переважно жителі Червонограда, Сокаля й навколишніх сіл.

- Що з нами буде - невідомо, - каже Кобрин. - Обіцяють, що шахта працюватиме. А поки будуть відновлювальні роботи, всіх переведуть на інші копальні. На те й надіємося. Іншої роботи тут не знайдеш. Хіба їхати за кордон, чи грабувати.

Дільничний інспектор заходить у дім 52-річного жителя селища Зіньків на Полтавщині. Верандою бігають троє білих індичок. Півень виліз на купу старого одягу. Біля ліжка лежить мішок. Із кімнати виходить господар.

- Це ж ким треба бути, щоб красти на Різдво! Він на горілку все міняє, - каже сусідка Наталія. Кілька годин тому її птицю викрали з подвір'я. - На дверях хліва замка не було, вірьовками закручували. Півроку лише, як із тюрми вийшов. Пошив мішок із зав'язками, щоб зручно було крадене носити.

Троє крадених індичок і півня господарі оцінили в 700 грн. Затриманого можуть ув'язнити на три роки.

Що робили в міліції минулого тижня

6 січня з криворізького міського СІЗО на Дніпропетровщині вийшов 19-річний Максим Слободян. Він відсидів 10 діб за хуліганство. Максим - чемпіон всеукраїнських змагань із класичного парашутного спорту.26 грудня він їхав у маршрутці №307  нетверезий, чіплявся до пасажирів, погрожував водію, за версією правоохоронців. Максим запевняє, що міліцію викликав сам, бо водій лаявся і погрожував йому та знайомому, який голосно розмовляв. Дільничний Горбунов забрав Слободяна до райвідділу.  Максим каже, що міліціонер бив його в обличчя, тягав за волосся, забрав мобільний і вимагав підписати протокол, що той був нетверезий і бив водія.

9 січня з четвертого поверху Лозівського міськвідділу міліції на Харківщині вистрибнув 39-річний чоловік. Правоохоронці кажуть, його привезли разом із 37-річною співмешканкою. У міліції дізналися, що вони зберігають наркотики.

- Чоловік увійшов до кабінету й одразу кинувся до вікна. Зараз він у лікарні - сильно пошкодив внутрішні органи, - говорить Андрій Стародубцев, заступник начальника обласного управління міліції.

Начальник Кримського юридичного інституту, генерал-майор міліції 61-річний Василь Бірюков видав книжку "Особливості професійної поведінки в специфічних ситуаціях оперативно-розшукової діяльності, пов'язаної із вживанням алкоголю". Генерал інструктує міліціонерів, як слід уживати алкоголь під час оперативно-розшукової діяльності. Видання містить "Алкогольний глосарій". У ньому Бірюков пояснює значення слів. "Бухать" означає "вживати алкоголь у великій кількості, як правило, протягом тривалого часу".

Коротко

У бригаді чергової швидкої допомоги в Києві замість лікарів працюватимуть фельдшери. Зараз вони підвищують кваліфікацію. Після цього фельдшери виїжджатимуть на виклики і ставитимуть попередні діагнози.

У Рівному скасували пільги на проїзд у тролейбусах для студентів та школярів. Раніше вони платили половину вартості квитка.

Ціни на харчі та безалкогольні напої торік найбільше зросли в Донецькій області - на 13,3%.

 

809 укусів людей хатніми котами і 157 - бездомними зареєстрував у Києві за минулий рік Центр ідентифікації тварин.

 

Анекдоти

На "Петрівці" з'явилися піратські диски із записами допитів Тимошенко. Від ліцензійних відрізняються тим, що не перериваються на рекламу Партії регіонів.

Президент Янукович оголосив амністію для вбивць і грабіжників, що перебувають в українських в'язницях. Пояснив: "Потрібні місця для опозиціонерів".

Янукович:

- Чого Луценку не вистачає? Життєвого досвіду. А от посидить раз-другий, і Україна буде мати чудового президента.

Дружина каже чоловіку:

- Суп їстимеш? Бо як ні, я додам сметани й віддам собаці.

Цитата

"Зняли слова з Гімну, щоб зробити його більш толерантним і виваженим. Я не знаю, що буде новим гімном. Можливо, гімн Генпрокуратури "Мурка" стане претендувати на Гімн України".

Микола ТОМЕНКО, заступник голови Верховної Ради, про те, чому на кількох телеканалах після новорічного привітання президента із гімну вилучили слова "Згинуть наші вороженьки, як роса на сонці, запануєм і ми, браття, у своїй сторонці"

"Тиск на Києво-Могилянську академію чинився завжди. Просто зараз він набув таких спотворених форм, бо міністром став дуже одіозний політичний так званий діяч товариш Табачник. Він давно має свою концепцію, яка не збігається з уявленням українців про свою державу. І я вважаю, що великою мірою він виконує замовлення іншої держави. Ці замовлення йдуть із Москви"

В'ячеслав БРЮХОВЕЦЬКИЙ, почесний президент Національного університету Києво-Могилянська академія, про посилення тиску на академію з боку Міністерства освіти

Зараз ви читаєте новину «У бригаді чергової швидкої допомоги в Києві замість лікарів працюватимуть фельдшери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі