четвер, 08 вересня 2011 17:38

Співробітник лінійної міліції на вокзалі загубив табельну зброю

 

Вівторок, 6 вересня, 10.10

- Ганьба! - кричать "бютівці" у вівторок вранці президенту Вікторові Януковичу у сесійній залі Верховної Ради. Вони в чорних футболках із написом "Україні - волю" і фотографією Юлії Тимошенко за ґратами. Разом із "нунсівцями" виходять у парламентські кулуари. Екс-президент Леонід Кучма та колишній спікер парламенту Олександр Мороз сміються.

Починається урочисте відкриття дев'ятої сесії. Курсанти Київського ліцею імені Богуна заносять прапор України. На екрані показують відео, як це відбувалося напередодні проголошення незалежності України 20 років тому.

На трибуну виходить 61-річний Віктор Янукович.

- Зроблені серйозні кроки на шляху реформ, - читає з аркуша. - Започатковано конституційну, земельну реформи, реформу охорони здоров'я, освіти, житлово-комунального господарства. Спотворюються умови для розвитку підприємництва, - робить обмовку. - Будемо відвертими: попереду нас чекають нові іспити та загрози. Світова криза далека від завершення.

Слово бере спікер Володимир Литвин, 55 років.

- Допоки є Верховна Рада, навіть така, як сьогодні, розхристана і нелюба, буде Україна

А в цей час:

Художник 71-річний Петро Казанцев сидить у Гоголівському парку в центрі Полтави. До нього підходить чоловік у світлому костюмі, забирає пакунок. Дає пенсіонеру гроші. Швидко прямує до сріблястого Ford'а.

Петро Казанцев набирає номер телефону на мобільному:

- Петрович, жду тебе через півгодини в нашому сквері. Візьму пляшечку й огірочків-помідорчиків. Миколу Святоугодника тільки-що забрали. За день заробив три сотні. Я такими темпами скоро назбираю онучці за семестр в медакадемії. Дома ще чотири ікони на продаж. Зараз усі в Бога вдарилися, просять намалювати. Розвішують по всій хаті. Скоро канадці приїдуть на екскурсію. Ті все наше гребуть без розбору. Їм китайське не подобається.

Кладе слухавку, прямує до продуктового супермаркету. За 15 хв. виходить. Із пакета видно півлітрову пляшку горілки "Хортиця".

34-річний Володимир Швидкий вибирає продукти в супермаркеті "Велика кишеня" у столичному мікрорайоні Дарниця. Купуватиме їх матері Галині Миколаївні, 65 років. Вона сьомий день сидить у СІЗО. Має пробути там ще три. Стільки днів арешту отримала за те, що відрізала шматок стрічки з іменем президента Віктора Януковича з вінка, що 24 серпня той поклав до пам'ятника Тарасові Шевченку.

- Мама відмовилася від тюремної їжі. Сьогодні купуватиму зрази, картоплю по-домашньому, вінегрет, сало, курячий биток, хліб, троє огірків і стільки ж помідорів, салат із баклажанів, негазовану воду і літр томатного соку. Все має бути запаковане з магазинним чеком, де вказана дата виготовлення. Нічого домашнього у СІЗО не приймають. Я щодня приношу 2 кілограми їжі і 3 літри води. Для мами це забагато. Але вона не їстиме, доки всіх навколо себе не нагодує. У мами проблеми з серцем. Час від часу їй пігулки передаю. До неї щодня запрошують фельдшера. Хвилююся, чекаю, коли випустять. Вдома для неї свято влаштуємо, торт купимо.

Біля Тульчинської райдержадміністрації на Вінниччині на безстрокову акцію  збирається близько сотні "чорнобильців" і дітей війни із сіл району. Протестують проти призупинення урядом виплати надбавок до пенсії, які становили від 130 до 930 грн.

- У мене батьки лежачі, мають пільги дітей війни. Майже вся їхня мізерна пенсія йде на ліки, - каже 48-річний Ігор Дериченко із Тульчина.

Люди збирають по 10-50 грн, щоб відправити представників на мітинг до Пенсійного фонду в Київ. Пільгові виплати призупинили по всій Україні. Коли поновлять - невідомо.

Ірина Сафронова, 37 років, зважує на електронній вазі два пакети з одягом у магазині "Планета "Секонд-хенд" на вул. Леніна в Полтаві. Його продають по 5 грн/кг. Вага показує 7 кг.

- Вибрала дитячі полувери, кофти з рукавами, легенькі светри, спортивні штани й джинси, - каже подрузі. - Підійде на дітей від 4 років до 15. Повезу ввечері у стаціонар  обласного психо-неврологічного диспансеру. Туди діток із неблагополучних сімей звозять. На них жалко глянути. На роботі поставила коробочку для пожертвувань. За тиждень назбиралося 55 гривень. Хочу ще іграшок купити. Минулого разу теж у секонді брала. Одна дівчинка аж плакала.

У касі Ірина платить 33 грн 48 коп.

Що робили минулого тижня в міліції

28 серпня в Криму трьох співробітників Бахчисарайського райвідділу міліції засудили до шести й і семи років позбавлення волі. Вони знущалися з двох чоловіків, намагалися вибити в тих свідчення. Міліціонерів позбавили звань.

31 серпня співробітник лінійної міліції загубив на залізничному вокзалі в місті Ясинувата на Донеччині табельну зброю. Тримав "Макаров" із двома магазинами у поліетиленовому пакеті. Каже, тимчасово знепритомнів і не пам'ятає, що трапилося. Правоохоронці обіцяють 50 тис. грн тому, хто поверне зброю. Міліціонерові доведеться виплатити 2,5 тис. грн штрафу або піти на виправні роботи.

1 вересня Дніпровський райсуд столиці почав слухати справу двох працівників місцевої Державтоінспекції - Олександра Домченка й Артема Гомона. Торік у грудні вони зупинили автомобіль редактора газети "Дорожній контроль" Олексія Кірієнка. Той почав знімати дії інспекторів на камеру мобільного телефону. Даїшники разом із двома друзями побили Олексія, відвезли до райвідділу міліції і заарештували на три доби.

 

У Львові інспектори ДАІ записуватимуть зауваження в щоденниках школярів, які порушують правила дорожнього руху.

Водійське посвідчення старого зразку з 31 серпня можна обміняти на нове із пластику без складання іспитів, навіть якщо його власник не сідав за кермо понад рік. Термін дії документа - 50 років. Для цього треба пред'явити права й технічний паспорт автомобіля на своє прізвище.

У Коломиї Івано-Франківської області відкрили перший в Україні музей сміху. Засновник закладу Микола Савчук представив тут карикатури, записи комедій та клоунад. Всю інформацію відсортував за роками, регіонами й напрямками. Експонати збирав упродовж останніх 15 років.

 

2700 батьків оштрафували за прогули їхніми дітьми шкільних уроків 2010 року. Платили від 17 до 51 грн. Для порівняння, в Бельгії перший штраф - 125 євро.

 

Уболівальники київського "Динамо" прийшли в дисциплінарний комітет прем'єр-ліги.

- За що ви оштрафували наш клуб на 100 тисяч гривень?

- Ви своєю кричалкою: "Спасибі жителям Донбасу за президента п...са" образили главу держави.

- Але ми мали на увазі президента футбольного клубу.

- Не морочте нам голову, ми без вас знаємо, хто в нашій країні п...с.

- Вікторе Федоровичу, які у вас були улюблені шкільні предмети?

- Ну як які? Ясна річ - ті, що, як то кажуть, погано лежали. Та й не тільки в школі.

- Миколо Яновичу, які перспективи ваших соціальних програм?

- Народу треба ще трохи потерпіти. Люди до 2012 року ще дуже страждатимуть від нестачі грошей.

- А потім?

- А потім звикнуть.

 

Зараз ви читаєте новину «Співробітник лінійної міліції на вокзалі загубив табельну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі