четвер, 02 грудня 2010 14:59

Сім хвилин

Прочитала новину про фестиваль китобоїв на Фарерських островах. Колеги з одного сайта писали про щорічний фестиваль, на якому місцеві підлітки мають ритуально вполювати кита - після цього можуть вважатися дорослими. Оце тема! Але мушу перевірити інформацію. Знаходжу у "Фейсбуку" кількох фарерців і кидаю їм кілька запитань про ритуали та фестиваль. Через півгодини отримую різку відповідь: "Не треба обзивати нас варварами. У своїй країні ви вбиваєте більше людей, ніж ми китів".

На ранок наступного дня про мою зацікавленість написала одна з п'яти острівних газет. Мовляв, журналістка з України верзе про нас казна-що. А вже після обіду мене засипали повідомленнями. Фарерці пояснювати, що таке гринди і з чим цей поширений вид китів вони їдять.

У своїй країні ви вбиваєте більше людей, ніж ми китів

"Маєте написати про нас об'єктивно, - закликав у листі фаререць, який 17 років живе в Данії. - Світ повинен знати, що ми поважаємо китів. Гринд у нас дуже багато. Якщо ловимо їх, убиваємо одним ударом ножа - тварина не мучиться. Кілька місяців тому на узбережжя Австралії викинулися 70 гринд. Австралійці вирішили врятувати китів і кожного по черзі затягували в море, але вони знов викидалися на пісок. У той самий час фарерці вполювали не менш як 70 гринд, що підпливли до наших гаваней. Австралійці катували бідних тварин чотири дні. Ми впоралися з усіма за 7 хвилин".

Зараз ви читаєте новину «Сім хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі