четвер, 17 лютого 2011 14:03

Раціон

- Якщо бабак побачить свою тінь, весна буде пізня, - пояснює працівник Львівського еколого-натуралістичного центру Віктор Червоний. На Стрітення тут пройшов традиційний День бабака.

Бабаки Мишко й Маруся не хочуть вилізати зі своєї хатини-нори. Віктор Червоний знімає з неї дах. Бабаки опираються, пищать.

- Бабак побачив тінь. Доведеться терпіти морози, - зітхає.

Про раціон секретаря міської ради Квурта мало відомо

- Зате бабак активно рухався і свистів. Значить, весна настане рано, - заперечує директор центру Ігор Антахович. - Прогнози бабаків зазвичай збуваються на 40 відсотків.

То що? Весна буде пізньою, але ранньою? Природа надурила бабаків?

Торік на Стрітення було похмуро, тож бабаки не побачили своєї тіні. Отже, весна мала настати скоро. Але за кілька тижнів знову вдарили морози. Прогноз не справдився. Тодішнього секретаря міської ради Володимира Квурта це так обурило, що він запропонував звільнити тварин.

- Треба поставити це питання на сесію і згодом провести референдум, - цілком серйозно говорив він тоді. - Можливо, дізнавшись про раціон цих тварин багато хто з працівників Гідрометеоцентру погодиться на вакантну посаду бабака.

Через півроку звільнили Квурта. Про його раціон також мало відомо. Але охочих на цю посаду чимало. Тим більше, відсоток виконаних обіцянок у чиновників значно нижчий, ніж правильних прогнозів бабаків.

Зараз ви читаєте новину «Раціон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі