четвер, 17 лютого 2011 14:09

"Вечірні Осокорки схожі на Гонконг"

Автор: фото: Наталя Чубенко
 

- Не люблю села. Я - дитина бетону. Чудово себе почуваю в кам'яних джунглях, - каже київський дизайнер і стиліст Андре Тан (справжнє ім'я - Андрій Тищенко. - "Країна").

На фото - вид із вікна офісу Андре. Він знаходиться на 19 поверсі новобудови по вул. Срібнокільській. Це в житловому масиві Осокорки, на лівому березі Дніпра.

Тан розповідає:

- Це - пентхаус площею 300 квадратних метрів. Я тут два роки, а до цього п'ять років мав офіс у центрі Києва, на вулиці Михайлівській, у старовинному будинку з дерев'яними сходами і височенними стелями. Після того вінтажу захотілось урбаністики. Квартиру із кращим видом із вікна продавали на 20 відсотків дорожче. Але для мене було головним, що це - останній поверх і ніхто не ходить у мене по голові. Моцарт, аби творити, ставив свій рояль на даху.

Дуже люблю Гонконг. Навіть здається, що у попередньому житті жив саме там. Вечірні Осокорки схожі на це місто. Вікна квартир світяться, миготить вогнями Бориспільська траса, на біґ-бордах та вивісках магазинів витанцьовують вогники. Ввечері, перед тим як іти додому, п'ю чай, дивлюся у вікно та уявляю, що в Гонконгу. Хоча там будинки вузькі й високі, а наші - ширші й огрядніші.

Живу в центрі, там спостерігаю за сходом сонця. А на роботі дивлюся, як воно сідає. Тут частіше, ніж у центрі, буває туман. За вікном постійно щось змінюється: те зносять, те - добудовують. Унизу є школа.

Коли стомлююся, дивлюсь у вікно, але тільки на небо. Якщо почнеш спостерігати за людьми, зазирати у вікна, то нічого не зробиш за цілий день.

Андре Тан родом із селища Комсомольське на Харківщині.

Зараз ви читаєте новину «"Вечірні Осокорки схожі на Гонконг"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі