четвер, 28 жовтня 2010 13:23

"Шахтар" розгубився під пресингом

"Шахтар" програв "Арсеналу" в Лондоні - 1:5, але далекоглядні висновки з цього матчу я не робив би. Погані дні трапляються в кожної команди. "Гірники" пережили його на стадіоні "Емірейтс".

Можливо, чемпіони України перегоріли ще до матчу. Психологічно вони виявилися до нього неготовими. "Арсенал" застосував сильний пресинг: так у чемпіонаті проти "гірників" не грали, і підопічні Мірчі Луческу розгубилися.

"Шахтар" виходить з оборони через короткий пас. Але коли тебе одразу накривають, то просто не бачиш, кому віддавати м'яч далі. Можна було би застосувати довгі передачі, але донеччани не навчені так грати, це по-перше. По-друге, їхні форварди не звикли чіплятися за м'яч і вести жорстку повітряну боротьбу. Їм зручніше, коли віддають пас на хід. Що команда й продемонструвала в португальській Бразі.

Відчуваючи невпевненість у власних силах, гості почали помилятися позиційно та програвати єдиноборства. Про підстрахування мова взагалі не йшла. Кожен був зосереджений на тому, щоб упоратися з відведеною йому ділянкою поля. Тому діяли донеччани абсолютно розрізнено.

Змінити хід такого матчу дуже важко. Якщо "Арсенал" увійшов у кураж, його не зупинять навіть гранди європейського футболу. Лондонці отримали необхідний простір для розвитку атак, тому забили так багато м'ячів.

Але 3 листопада в Донецьку буде інша гра. "Шахтареві" нічого не слід міняти в тактичних побудовах. Просто треба впоратися з нервами, нав'язати гостям боротьбу за кожний м'яч, атакуючи суперників у момент його прийому.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" розгубився під пресингом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі