середа, 26 вересня 2012 19:42

Олександр Мартиненко розмалював стіни в кольори прапора УПА

 

Олександр Мартиненко, 46 років, розмалював стіну своєї квартири на бульварі Ромена Роллана, 7-А, що у Святошинському районі столиці, у кольори державного прапора. На іншій стіні зобразив чорно-червону зірку, на честь ОУН-УПА

Киянин працює менеджером проектів у компанії "Тайра", яка спеціалізується на кондиціонуванні та вентиляції. Розробляє проекти вентиляційних систем для лікарень, фармацевтичних компаній, супермаркетів.

– Три роки тому вирішив утеплити фасад. Найняв професійних альпіністів. Вони за національністю арнаути.  Це – народ, який походить з Албанії. В Україні компактно живуть у Одеській та Запорізькій областях. Свою мову майже втратили. Поцікавився, чи знають щось про своє коріння. Виявилося, трохи обізнані. Це мене надихнуло. Зараз в України такий період, що будь-який зовнішній фактор може зруйнувати нашу формальну незалежність. Синьо-жовтий прапор усі знають, а от що означає чорно-червона зірка, відомо, на жаль, не кожному. Вона уособлює ОУН-УПА – єдину армію, яка воювала за Україну, – каже Олександр Васильович. – Спочатку вагався, бо жек міг оштрафувати за самовільну зміну фасаду. Зрештою плюнув на це. Вони он яму викопали біля будинку і ніяк зарити не можуть. Намалював ескіз, купив фарби. Альпіністи зробили основну роботу.

4-кімнатка Олександра Мартиненка розташована на 13-му поверсі. Купив її 2000-го. Живе з дружиною Майєю та доньками – 11-річною Анастасією і Марією, 9 років.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Мартиненко розмалював стіни в кольори прапора УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі