середа, 26 вересня 2018 13:42

Одноденний тур у зону відчуження коштує близько трьох тисяч гривень

Субота, 15 вересня, 00:58

Мікроавтобус Mercedes-Sprinter із п'ятьма українцями влітає у вантажівку DAF біля села Бегуниці Волосівського району Ленінградської області Росії. Гинуть четверо пасажирів: водій 53-річний Володимир Чопей, Юрій Ліпчей, 49 років, та дві жінки – 27 і 34 років. Ще одного українця, 20-річного, "швидка" забирає в лікарню. Водій фури – громадянин Болгарії. Він не постраждав.

Мікроавтобус зареєстрований у Закарпатській області.

– За кермом був друг мого чоловіка з Хустського району. Дві загиблі жінки – сестри. Ще один померлий – батько шістьох дітей, – говорить Людмила Тацюн, дружина власника мікроавтобуса. – Нам дзвонили слідчі. Розповіли, що водій вантажівки заснув за кермом і виїхав на зустрічну смугу. Протаранив бус. Намагався уникнути відповідальності – викинув відеореєстратор, ключі від машини.

Загиблі жінки мешкали у Львівській області, чоловіки – у Хустському районі Закарпаття. В Росію поїхали нібито на екскурсію

А в цей час:

Полтавець Юрій Божко, 48 років, із держаком від лопати вибігає у двір свого будинку в мікрорайоні Юрівка. Виходить за ворота. Там нікого немає.

Пару хвилин тому у вікно залетів шматок цегли.

– Спав у залі. Прокинувся від гуркоту в кухні. Її вікна виходять на вулицю, – розповідає Юрій Вікторович. – Кинувся туди – скла у шибці нема. На підлозі – цеглина. Злість охопила. Ну, зараз когось поганяю! Та поки знайшов держака і одягнувся, хулігани розбіглися. Вечорами тут недалеко молодь збирається, пиво п'ють. Можливо, хтось із них додумався. Добре, що жінка зараз у матері. Вона б істерику влаштувала.

– Такого кросу в мене ніколи ще не було, – каже киянин Сергій Бондаревський, 27 років.

Заходить у квартиру на Мінському масиві в Оболонському районі столиці.

Увечері з друзями посперечався, що додому дійде пішки від станції метро Берестейська. Подолав майже 17 км за 3 год.

– У нас із хлопцями часто такі дурні суперечки бувають, – сміється. – Цього разу я сам викликався. Сказав, що пройду таку відстань запросто. Четверо друзів скинулися по 200 гривень. Мовляв, якщо вкладешся у 3 години – гроші твої. Щоб не обманув, мусив кожні 5 хвилин із ними зідзвонюватися і казати, де йду. Під кінець дороги сильно почала боліти спина. Але таки пересилив себе. Дійшов.

Наступного дня друзі віддали Сергію виграні гроші. Він пригостив їх пивом.

– Це гади якісь, а не люди, – говорить 32-річна Валентина Іщук із Харкова.

Біля смітника у Холодногірському районі міста знаходить дві клітки з хом'яками джунгарської породи. Несе додому.

– Допізна прибирала в хаті. Витрусила сміття з пилососа. Пішла викидати і на таке наткнулася, – говорить Валентина. – Хтось набавився тваринами і вирішив позбутися. Хоч би з клітки випустили. А так надворі не більше 10 градусів тепла. Ні підстилки у клітці, ні їжі. Я гризунів не люблю. Але цих залишу собі. Хай живуть.

Автор: унІан
  Учасники фестивалю Lviv Coffee Festival приготували 20 літрів кави у джезві – спеціальній посудині для варіння напою. Пригощали нею всіх охочих. Захід тривав у Львові 13–16 вересня. На ньому зібралися працівники кав’ярень з усієї країни. Показували обладнання для приготування кави, ділилися рецептами
Учасники фестивалю Lviv Coffee Festival приготували 20 літрів кави у джезві – спеціальній посудині для варіння напою. Пригощали нею всіх охочих. Захід тривав у Львові 13–16 вересня. На ньому зібралися працівники кав’ярень з усієї країни. Показували обладнання для приготування кави, ділилися рецептами

67% громадян підтримують вступ України в НАТО, 28% – проти. Решта не визначилися, за опитуванням Фонду "Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва". Цікавилися думкою 2041 людини в усіх регіонах.

2019-го на ремонт і реконструкцію доріг Кабінет міністрів виділить 56 млрд грн. Цьогоріч – на 9 млрд менше.

Український закордонний паспорт посів 24-те місце у світі за можливостями, які дає власникові. Такі дані рейтингу, укладеного порталом Global Passport Power Rank. Оцінювали паспорти 199 країн. Зокрема, український дає можливість без віз відвідати 90 держав.

Електронний сервіс для онлайн-купівлі квитків на екскурсію в Чорнобиль запустили на сайті Державного агентства з управління зоною відчуження. Для цього необхідно зареєструватися й подати заявку. Одноденний тур у зону відчуження коштує близько 3 тис. грн.

Торік кожен четвертий український учень відчував цькування у школі, повідомляє дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй. Близько 40% постраждалих нікому про це не розповіли.

"Присутність Російської православної церкви в Україні – останній інструмент впливу на неї. І він начисто зникає. Україна для Кремля програна. Втрачаються 12 тисяч парафій і мільярди рублів доходу. РПЦ перестає бути найчисленнішою церквою. Із Гундяєва (прізвище російського патріарха Кирила. – Країна) посиплються діаманти, а можливо, ще й знімуть державну охорону. Ну, а чого вони хотіли? Українська церква повертається в рідну гавань", –

Олександр НЕВЗОРОВ, російський публіцист

  Ми молитовно, духовно, канонічно і культурно пов’язані з Москвою, і так має бути надалі, заявив предстоятель православної церкви Московського патріархату в Україні митрополит Онуфрій. Виступив проти надання українській церкві автокефалії Вселенським патріархом.  ”Віра не терпить бокового зору”, – натякає художник  Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Ми молитовно, духовно, канонічно і культурно пов’язані з Москвою, і так має бути надалі, заявив предстоятель православної церкви Московського патріархату в Україні митрополит Онуфрій. Виступив проти надання українській церкві автокефалії Вселенським патріархом. ”Віра не терпить бокового зору”, – натякає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

"Українська влада не має плану реінтеграції своїх територій після завершення збройного конфлікту на Донбасі. Уряд робить недостатньо для співвітчизників, які живуть на землях, контрольованих терористами ДНР і ЛНР. Це ганебно", –

Курт ВОЛКЕР, представник Держдепартаменту США з питань України

164 300 дітей народилися в Україні за шість місяців 2018-го. Померли близько 298 тис. осіб. Торік з'явилися на світ 364 тис. немовлят. 574 тис. людей пішли з життя

6923 хабарників викрили в країні за вісім місяців року. 2385 справ передані до суду

318 школярів навчаються в україномовних класах анексованого Криму. Такі діють при 14 школах. Минулого навчального року українською вчилася 371 дитина. До анексії предмети українською викладали для 12 694 учнів

"Структура Московського патріархату в якомусь вигляді існуватиме в Україні й після отримання томосу. Ми готові до цього,

щоб уникнути конфліктів. Але назва у неї має

бути правдива – Російська православна церква", –

Євстратій ЗОРЯ, архієпископ Української православної церкви Київського патріархату

У серпні відпочивав в Одесі. Із товаришем пішли на дискотеку. Біля нічного клубу побачили, як двоє чоловіків чіпляються до дівчини. Хотіли втрутитися. Але доки підбігли – вона їх сама поклала. Одному з розвороту врізала ногою в голову, а другому поцілила кулаком у сонячне сплетіння. Ті валялися на асфальті і стогнали від болю. Ми з дівчиною розговорилися. Виявилося, вона 10 років займається карате і тхеквондо.

Артем НАГОРНИЙ

Живу у приватному будинку. Місяць тому повернувся додому, а одне вікно вибите. У кімнаті на дивані спав п'яний сусід. Схопив за шкірки й потяг до його дому навпроти. Жінка у плач: "Давай без поліції!" Наступного ранку сусід прийшов каятися: "Напився і переплутав будинки. Стукав-стукав, а ніхто не пускає. Психонув. Сокирою, що лежала у дворі, розтрощив вікно". За свій кошт поставив мені нове. Як бонус – решітки на всі вікна.

Володимир СІРЕНКО

Із подругою пили шампанське на барі ресторану. До неї підійшов хлопець. Сказав: посперечався з друзями, що поцілує її. Попросив піти йому назустріч за 500 гривень. Подруга наполягла на тисячі. Згодився. Непомітно тицьнув купюри їй у руку. Прогуляли їх наступного дня в цьому ж закладі.

Тетяна ЧЕПУРКО

Об'єднання колишніх "регіоналів" завершиться провалом

Об'єднання "Опозиційного блоку" й партії "За життя" може бути черговим планом Кремля. Москва хоче сформувати єдиний антизахідний фронт в Україні.

Пособники Януковича намагаються зібрати залишки проросійського електорату. Але об'єднання колишніх "регіоналів" завершиться провалом. Порізно "Опоблок" і "За життя" наберуть більше, ніж якщо підуть однією колоною.

Голова "За життя" Вадим Рабінович відкрито не закликає до "капітуляції перед Москвою". Тому не всі 7–8 процентів його прихильників розуміють, що він – агент Кремля. Як тільки стане під російський триколор з "Опоблоком" – втратить частину рейтингу.

Сергій Льовочкін і компанія можуть провести "об'єднаного" представника у другий тур виборів президента. Але відверто проросійський кандидат у теперішній Україні не виграє ніколи.

Михайло БАСАРАБ, політолог

Ціну на газ можна було не піднімати

Підвищення ціни на газ найбільше вдарить по людях без субсидій – середньому класу, якого в Україні вже майже немає. Зростуть також тарифи на гарячу воду, опалення. Це підштовхуватиме людей виїжджати за кордон.

Кабмін міг не піднімати ціну на газ. Навпаки, треба було розглядати питання зниження вартості, використовуючи паливо власного видобутку.

Міжнародному валютному фонду байдуже – підвищать ціну чи ні. Їм потрібне подолання дефіциту в бюджеті й Нафтогазі. Але уряд не пропонує варіантів зміни економічних моделей.

Олексій КУЩ, економіст

 

Знайома розлучилася з чоловіком-бізнесменом. Їй лишилася трикімнатна квартира в центрі міста, за шлюбним договором. Продала її і з'їхала до батьків. Кошти прогулює в ресторанах, салонах краси, літає за кордон. Не може відмовитися від звички гарно жити, каже.

Віталіна, 29 років, Харків

Вісім років відпрацював водієм у київського бізнесмена. Їздив службовим BMW. Звільнився, коли назбирав достатньо коштів, аби зайнятися вирощуванням полуниці. Зайшов до начальника із заявою. Він обійняв: "Машину лишай собі. Презент за добру роботу".

Олексій, 41 рік

Сусід зраджує дружину. Але щоразу їй про це зізнається. Як компенсацію купує коштовності. Вона задоволена: "Головне, що чоловік чесний".

Андрій, 30 років, Полтава

Із майбутнім чоловіком познайомилася в кафе, де відпочивала зі своїм тодішнім хлопцем. Максим підійшов, обняв і заявив: "Закохався з першого погляду. Будеш зі мною!" Спитав у мого супутника, чи він не проти? Той почервонів, але промовчав.

Оксана, 28 років, Дніпро

Зараз ви читаєте новину «Одноденний тур у зону відчуження коштує близько трьох тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі