четвер, 24 грудня 2015 17:32

Нинішнє "Динамо" не слабше за команду Лобановського

З приходом до керма київського "Динамо" Сергія Реброва команді почало "щастити" з суперниками в єврокубках. Так було в останній Лізі Європи, де жереб розводив шляхи "динамівців" і найсильніших із можливих суперників. Так сталося в нинішній Лізі чемпіонів: суперники були або помітно нижчі за класом, або переживали не найкращі часи.

Чому слово "щастити" написав у лапках? Бо сприятливий жереб, окрім турнірного позитиву, має негатив: команда не може перевірити свій рівень у матчах із найсильнішими суперниками. Наслідок – неприємні сюрпризи в зустрічах із грандами, що, рано чи пізно, на тебе очікують.

 

"Прохідні" суперники в єврокубках дозволили тренерам "Динамо" послідовно налагоджувати гру команди з правом на помилку. Провали у виїзних поєдинках минулої Ліги Європи проти "Ольборга", "Генгама" й "Евертона" можна було виправити в матчах удома, поступово набираючи досвіду. Так само сталося цієї осені, коли "Порту" й "Челсі" були не в найкращих кондиціях. Є імовірність, що й в одній восьмій Ліги чемпіонів "динамівцям" "пощастить". Тобто суперник буде не в найкращій формі.

Легенди про "Динамо" 1990-х базуються на одному: і "Барселона", і "Реал", яких тоді кияни перемагали, переживали кризу. Це дозволило хлопцям Лобановського потрапити до числа найсильніших у Європі. Там їх зупинили команди, у яких кризи не було. Нинішнє "Динамо" не слабше за команду Лобановського кінця 1990-х. Тож за певних умов чвертьфінал або навіть півфінал – можливі.

Ми побачимо поєдинки нашого чемпіона зі справжньою футбольною елітою. І нічого страшного, якщо це станеться в лютому. Ми ж саме цього хочемо від Ліги чемпіонів? Не просто насолоджуватися грою найкращих із найкращих, а мати в цій компанії свою команду й уболівати за неї. І сподіватися на те, що вона знову приємно здивує нас.

Зараз ви читаєте новину «Нинішнє "Динамо" не слабше за команду Лобановського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі