Ексклюзиви
четвер, 03 березня 2011 13:07

Наша вчителька історії навіть помилок у підручнику не бачить

Автор: фото: Ігор Хомич
 

У лютому закінчили приймати анкети на щорічний всеукраїнський конкурс "Диво-дитина". У номінаціях "Найрозумніший", "Найспортивніший", "Найтворчий", "Найдивовижніший" та "Найгероїчніший" переможці отримають по 3500 гривень. Вік учасників - від 4 до 13 років. За два роки існування конкурсу сім тисяч дітей прислали свої анкети.

- Цього року дітей більше, - каже керівник проекту Олеся Теліга, 28 років. - Найбільше анкет приходить на номінацію "Найтворчий", менше - "Найрозумніших". Минулого року була 5-річна дівчинка, яка знала всіх українських письменників та назви їхніх твори.

Місяць тому з восьмого поверху гуртожитку Запорізького університету викинувся 18-річний Сергій Резніченко. Коли навчався у школі, кілька разів брав участь у телешоу "Самый умный". У передсмертній записці він написав: "Я - Бог".

Як живеться талановитим дітям, розповідають вони самі, їхні батьки, а також психологи.

Устим ГАНУС, 11 років, Львів, переможець всеукраїнського конкурсу учнівських робіт "Конституція Пилипа Орлика і конституційний процес у сучасній Україні", 2010 року.

Мені цікавий період Руїни в нашій історії, тому що здається схожим на теперішній. Навіть сім'ї діляться за політичними вподобаннями. Як тоді казали: "Ах, той гад за Брюховецького, а цей пес за Виговського", так і тепер. Народ наш, принаймні зараз, легко обіцянкою чи гаслом обманути. Пообіцяв якийсь політик надбавку 10 гривень до пенсії - і всі пенсіонери пішли голосувати. Навіть якщо цей політик у тюрмі сидів.

У мене політичні погляди дещо радикальні. Вважаю, дуже багато партій - до того ж вони всі клони! - це зайве. Повинно бути кілька, навіть дві - три партії, і сильний правитель, подібний до монарха, який міг би все тримати під своєю рукою. Бо слов'яни - це група народів дуже нервова і хитка. Кинув хтось у город камінь - і вже хату спалили. Та поки що я не бачу такої політичної фігури.

Шкільна програма сформована добре, проблема не в ній, а в деяких учителях. Не переношу тих, які тупо ретранслюють підручники. А вони ще й неуважні. Наша вчителька історії навіть помилок в підручнику не бачить. Написано, що неандерталець - це Homo erectus. А я ж знаю, що неандерталець - це Homo neanderthalensis. Кажу їй, а вона вдає, що не чує. Тягну руку - не викликає.

Однолітків моїх то не цікавить. Їм, здається, і шкільної програми забагато. Хоч більшість із них непогані люди. Є в моєму класі група хлопців - на перерві лише в картки з черепашками-ніндзя грають, та ще з таким диким виглядом.

Дратує, що на одну розумну одиницю в світі так багато тупих. Не люблю масової культури.

Не фанатію від комп'ютерних ігор, більше у Вікіпедії сиджу. Хоча ігри маю, я ж все-таки підліток. Тільки стрілялок не люблю, вони не мають сенсу. Найбільше читаю про всілякі віруси й органи. Хочу стати хірургом-протезистом чи трансплантологом, щоб або пересаджувати органи, або вставляти штучні.

Найбільше хвилююся, щоб цивілізація з природою не дуже конфліктували. Був у Африці вид зебр - квага, але європейці їх усіх винищили. Така сама історія з 8 - 10-метровим тюленем.

Закінчити школу раніше і вступити до університету я не хочу. Бо тоді буду на три - чотири роки молодшим за решту. Прийду туди в 14 років, а там дівчата по 18 - всі дорослі тьотки вже будуть. Треба перебувати в своїй віковій групі.

Мрію про стійкий матеріальний стан. Але тільки хотіти я не збираюсь. Я хочу мрію метою зробити. Мета більш досяжна.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Наша вчителька історії навіть помилок у підручнику не бачить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути