четвер, 29 липня 2021 09:40

Містяни гірше переносять спеку

– Юхууу, – кричать діти і пробігають крізь водяну арку на столичній Контрактовій площі. 15 липня температура в Києві сягнула +33°C. Вночі стовпчик термометра не опускався нижче +24,4°C. Цей показник став найвищим за 141 рік.

– Клімат в Україні поступово, але неухильно стає тепліший, – каже завідувачка відділу прикладної метрології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту 55-річна Віра Балабух. – 2021 рік не став винятком. На планеті триває глобальне потепління.

 

В умовах міста спеку люди переносять гірше. Під прямими сонячними променями асфальт і стіни будинків можуть нагріватися до +65–70°C. Лікарі рекомендують виходити надвір лише в ранкові та вечірні години. Обов'язково мати головний убір і пляшку води. У вільний час – виїжджати за місто.

На другу половину липня синоптики обіцяють незначне зниження температури. У серпні повітря прогріватиметься до +30°C. У другій декаді місяця можливі істотні опади й різке зниження температури. Та вже за кілька днів спека повернеться.

Зараз ви читаєте новину «Містяни гірше переносять спеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі